Skip to main content

Φίλυρο: Καταγγελία για κλείσιμο του μόνου δημοτικού παιδικού σταθμού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πυλαίας Χορτιάτη αποφάσισε το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στο Φίλυρο.

Το κλείσιμο του μοναδικού δημοτικού παιδικού σταθμού στο Φίλυρο καταγγέλλει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πυλαίας Χορτιάτη.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την περασμένη Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πυλαίας Χορτιάτη σε συνεδρίαση του αποφάσισε το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στο Φίλυρο ενώ στη προγραμματισμένη συνεδρίαση του τη Δευτέρα 9/12/2019 θα προχωρήσει στην απόλυση των εργαζόμενων του σταθμού. Όπως καταγγέλεται, η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη παράταξη που ψήφισε κατά του κλεισίματος.

Όπως λέει η παράταξη ο δήμος δικαιολογεί το κλείσιμο του παιδικού σταθμού γιατί έχει θέματα αδειοδότησης καθώς ενώ το κτήριο έχει παραχωρηθεί από την πρώην Νομαρχία με σκοπό να γίνει αναψυκτήριο εκεί λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια παιδικός σταθμός.

«Η πραγματικότητα , όπως άλλωστε την ομολογούν και στις εισηγήσεις τους, είναι ότι "η συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό και την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕ.Κ.Π.Α.Π." και άρα πρέπει να κλείσει», αναφέρει η καταγγελία της παράταξης.

Μάλιστα τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει άλλοι τρεις παιδικοί σταθμοί σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Πυλαία με συνέπεια όλη η ΔΕ Χορτιάτη να μην έχει πια κανένα δημοτικό παιδικό σταθμό.

«Φαίνεται καθαρά ότι η διοίκηση του δήμου προτιμά να παραχωρήσει τον τομέα της προσχολικής αγωγής στους ιδιώτες και να την μετατρέψει σε είδος πολυτελείας μόνο για αυτούς που μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα τροφεία τους», καταγγέλλει η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ.