Skip to main content

Φίλης: Η ψήφος εμπιστοσύνης νέα αφετηρία αριστερής διακυβέρνησης

H ψήφος εμπιστοσύνης, με αφορμή την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας, σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία της αριστερής διακυβέρνησης, είπε ο κ. Φίλης.

Τις πολιτικές διεργασίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα και οι οποίες δεν έχουν σχέση με τα αδιαφανή πολιτικά μαγειρεία του παρελθόντος, όπως είπε, υπεραμύνθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι θα διαψευσθούν όσοι ονειρεύονταν κυβερνητική κατάρρευση και σήμερα και μεθαύριο στην ψηφοφορία για τις Πρέσπες.

«H ψήφος εμπιστοσύνης, με αφορμή την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία της αριστερής διακυβέρνησης, μία τομή μέσα στη συνέχεια, όπως αυτή διαμορφώθηκε με τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, το δημοψήφισμα του Ιουλίου και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αλλά και την αναγκαστική, λόγω των συσχετισμών, συγκατοίκηση με ένα μικρό δεξιό κόμμα, τους ΑΝΕΛ» είπε.

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι ξαφνιάστηκε από την τοποθέτηση του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με τη στοχοποίηση του Σπύρου Δανέλλη, ενός  έντιμου και δημοκράτη βουλευτή, διότι διέπραξε το λάθος να επιμένει με σταθερότητα στην άποψή του», ενώ έκανε λόγο για «μείζον θέμα πολιτικής τάξης και ηθικής», από την επίθεση του προέδρου της Ν.Δ. στον νέο υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Όταν ταυτίζεις έναν αξιωματικό επειδή έγινε υπουργός, με έναν πραξικοπηματία, τι μήνυμα στέλνεις στην κοινή γνώμη και στο στράτευμα; Ότι κάθε αξιωματικός είναι επίδοξος πραξικοπηματίας; Τέτοιοι πολιτικοί χειρισμοί ενισχύουν τη δημοκρατία;», σημείωσε χαρακτηριστικά. Επίθεση εξαπέλυσε επίσης και στο ΚΙΝΑΛ το οποίο κατηγόρησε ότι «συμπεριφέρεται ως κλάκα θορυβοποιών».