Skip to main content

Φίλης: Να επαναδιαπραγματευτούμε το θέμα των συντάξεων

Ο πρώην υπουργός επιτέθηκε στη Ν.Δ. υπογραμμίζοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να καρπωθεί τη λογική δυσαρέσκεια που υπάρχει σε πολύ κόσμο.

«Δεν περνάμε από την κόλαση στον παράδεισο, αλλά δίνονται δυνατότητες να ασκηθεί με μεγαλύτερη άνεση πολιτική από την εκάστοτε κυβέρνηση» εκτίμησε ο Νίκος Φίλης σχετικά με την απόφαση του Eurogroup, τονίζοντας πάντως ότι το θέμα των συντάξεων είναι μείζον και πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί.

Ο κ. Φίλης σε δηλώσεις του στο Epsilon χαρακτήρισε την απόφαση ως επιτυχία που βασίζεται στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, σημείωσε ότι είμαστε πλέον σε ένα νέο πλαίσιο, επισημαίνοντας όμως και ότι «υπάρχει η εποπτεία και τα πλεονάσματα που δεν βοηθούν να πας ταχύτερα την ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του πρώην πλέον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου περί ανταλλαγμάτων με λύση του Σκοπιανού για μια θετική απόφαση στο Eurogroup, ο κ. Φίλης τους χαρακτήρισε «ανυπόστατους», τονίζοντας ότι «δεν δώσαμε τίποτα και πήραμε αυτά τα οποία με τις θυσίες του ο ελληνικός λαός επί 10 χρόνια μπόρεσε να διασφαλίσει. Είναι σαφές δεν δώσαμε τίποτα και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να σκεφτούμε ότι είναι δυνατόν να δώσουμε έστω και μία ίντζα από τα εθνικά μας δίκαια και θέσεις για να πάρουμε μερικά ευρώ ως αντάλλαγμα. Δεν κάνουμε τέτοια παζάρια εμείς. Άλλοι έκαναν τέτοια παζάρια».

Ο κ. Φίλης επιτέθηκε και στη Ν.Δ. υπογραμμίζοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να καρπωθεί τη λογική δυσαρέσκεια που υπάρχει σε πολύ κόσμο, ενώ για το Σκοπιανό είπε ότι «η ΝΔ βρίσκει παραδείγματα ξανά από τον εμφύλιο πόλεμο για να κάνει αντιπαράθεση για το Μακεδονικό. Όμως ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει μια απάντηση σε αυτά που καταμαρτυρούν έγκυροι δημοσιογραφικοί οργανισμοί, όπως η FAZ, ότι έχει δεσμευθεί πως δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία».

Χαρακτηρίζοντας επίσης «φτωχή» την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι «θέλουμε μια χώρα εξωστρεφή, που να λύνει προβλήματα με τους γείτονές της, ώστε όλοι μαζί -γιατί δεν μπορεί μόνη της η Ελλάδα- να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ανάπτυξης του ευρωπαϊκού βαλκανικού χώρου».