Skip to main content

Φίλης: «Ποντίκι που βρυχάται» η συμπεριφορά Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης χωρίς αποδείξεις αποδίδει μια σοβαρότατη κατηγορία στον κ. Τσίπρα για συναλλαγή, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη θυμίζει το ποντίκι που βρυχάται», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στον ισχυρισμό του προέδρου της Ν.Δ. ότι ο πρωθυπουργός αντάλλαξε το Μακεδονικό με τη μη μείωση των συντάξεων, ενώ τον εγκάλεσε για τα δάνεια που έχει πάρει η Ν.Δ..

«Ο κ. Μητσοτάκης χωρίς αποδείξεις αποδίδει μια σοβαρότατη κατηγορία στον κ. Τσίπρα για συναλλαγή, δηλαδή τον καταγγέλλει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης ότι έκανε συναλλαγή η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους στο Μακεδονικό αντί των συντάξεων», είπε μιλώντας στο Open ο κ. Φίλης.

Όμως, συνέχισε, δεν τολμά να επαναλάβει την ίδια βαριά κατηγορία στο εξωτερικό και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. «Η συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη θυμίζει το ποντίκι που βρυχάται».

Παραλλήλως ο κ. Φίλης επιτέθηκε στη Ν.Δ. και για τα δάνεια που έχει πάρει: «Ούτε σε 80 χρόνια δεν θα τα ξεπληρώσει. Ποιος πολίτης έχει πάρει ρυθμίσεις για 80 χρόνια; Πότε θα ξεπληρώσετε τα δάνεια της; Αυτό θέλει να μάθει ο ελληνικός λαός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά δε με τα ζητήματα ανομίας, επικαλέστηκε τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, που δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας, για δε τα σωφρονιστικά ιδρύματα χαρακτήρισε διαχρονικά τα προβλήματα εγκληματικότητας που παρουσιάζονται, τα οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει.