Κυριακή 18 Απριλίου 2021
x

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ: ΕΡΓΑ 19 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ 30 ΔΗΜΟΥΣ-ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

Σε 30 δήμους της χώρας θα πραγματοποιηθούν έργα συνολικού ύψους 19 εκατ. ευρώ μέσω του «Φιλόδημος ΙΙ» - Εντάχθηκε και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Έργα συνολικού ύψους 19 εκατ. ευρώ για 30 δήμους της χώρας εντάχθηκαν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», με αποφάσεις που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τη σχετική λίστα που ανήρτησε στο twitter ο υπουργός Εσωτερικών, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συμπεριλαμβάνεται στους δήμους που εντάθηκαν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Η χρηματοδότηση θα αφορά έργα αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η μερίδα του λέοντος (13,3 εκατ. ευρώ) διατίθεται για έργα αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ 5 εκατ. ευρώ αφορούν καταφύγια αδέσποτων ζώων.

Τα υπόλοιπα ποσά σχετίζονται με τη χρηματοδότηση Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων (315.000 ευρώ), με ράμπες και χώρους υγιεινής ΑμεΑ (113.000 ευρώ) και με στέγαστρα στάσεων (31.500 ευρώ)

«Πρόκειται για έργα με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, που στόχο έχουν τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Προχωράμε με σχέδιο, ταχύτητα και αποφασιστικότητα, αξιοποιώντας αναπτυξιακά εργαλεία για την Αυτοδιοίκηση, καλύπτοντας έτσι σημαντικές ανάγκες σε υποδομές και κρίσιμους τομείς για τις τοπικές κοινωνίες, πάντοτε με γνώμονα να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη», δήλωσε σχετικά ο κ. Πέτσας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ