Skip to main content

«Φιλόξενη» για τα σερραϊκά προϊόντα η Βουλγαρία

Σε «σταθερή αξία» εξελίσσεται για το σερραϊκό επιχειρείν, η αγορά της Βουλγαρίας, καθώς παραμένει μια φιλόξενη και θετική, ως προς την απορρόφηση των σερραϊκών προϊόντων, αγορά.
Σε «σταθερή αξία» εξελίσσεται για το σερραϊκό επιχειρείν, η αγορά της Βουλγαρίας, καθώς έπειτα από χρόνια δραστηριοποίησης τουλάχιστον 120 ελληνικών επιχειρήσεων από τον παραμεθόριο νομό της Βόρειας Ελλάδας στη γειτονική χώρα, αυτή παραμένει μια φιλόξενη και θετική, ως προς την απορρόφηση των σερραϊκών προϊόντων, αγορά.

Πέραν των σερραϊκών επιχειρήσεων που έχουν παρουσία στη Βουλγαρία (είτε με θυγατρικές, είτε μόνο με συναλλαγές με βουλγαρικές επιχειρήσεις), το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και από τις δύο πλευρές των συνόρων ενισχύεται, με έμφαση σε νέους τομείς συνεργασίας, αλλά και της ενίσχυσης των υφιστάμενων.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών, Ευστάθιος Πολίτης, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν μέλη του Επιμελητηρίου με εκπροσώπους βουλγαρικών επιχειρήσεων, επισφραγίστηκε η διαχρονική συνεργασία των επιχειρηματικών φορέων των δύο χωρών, με τη σύναψη νέων συμφωνιών, κυρίως στον κλάδο των τροφίμων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στη διάρκεια φόρουμ που οργάνωσε το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια και το επιμελητήριο, είπε ο κ. Πολίτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η θετική τάση στο εμπόριο δημιούργησε πρόσφορο έδαφος και για την αναζήτηση ευκαιριών συνεργασίας σε άλλα «πεδία», όπως του τουρισμού.