Skip to main content

Φήμες περί πιέσεων Κεραμέως για τις καταλήψεις - Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανέφερε σε απόφασή της ότι διαφωνεί σε κάθε παρέμβαση εξωακαδημαϊκών παραγόντων ιδιαίτερα της αστυνομίας.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν σήμερα μετά τη δημοσιοποίηση της επικοινωνίας της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Θράκης, όπου αναφέρθηκε πως πίεσε για επικοινωνία των επικεφαλής των δύο ΑΕΙ με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη λόγω των καταλήψεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μάλιστα σε απάντηση του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισημαίνει ότι με ομόφωνη απόφασή της, η Σύγκλητος δηλώνει τη διαφωνία της σε «κάθε παρέμβαση εξωακαδημαϊκών παραγόντων, ιδιαίτερα δε της Αστυνομίας» και παράλληλα δηλώνει ότι συμφωνεί με τα περισσότερα από τα αιτήματα των φοιτητών.

Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας σε απάντησή του αναφέρει ότι η Νίκης Κεραμέως επικοινώνησε την Δευτέρα τηλεφωνικώς με τους Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπως συστηματικά κάνει με όλους τους επικεφαλής των Πανεπιστημίων ως οφείλει, δεδομένου ότι το Υπουργείο εποπτεύει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

«Η επικοινωνία έγινε προκειμένου να ενημερωθεί η Κυβέρνηση από τα αρμόδια όργανα -και όχι από δημοσιεύματα- σχετικά με φερόμενες δράσεις που εμπόδιζαν την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων. Υπογραμμίζεται ότι η επικοινωνία της Υπουργού με τους Πρυτάνεις είναι συστηματική και η συνεργασία άριστη, για την οποία και τους ευχαριστούμε, επί όλων των θεμάτων που αφορούν τα Ιδρύματα, και δη υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η παρούσα υγειονομική κρίση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.