Skip to main content

Final 4 βόλεϊ: ΠΑΟΚ και Ηρακλής για μια θέση στον τελικό της Κρήτης

«Ασπρόμαυροι» και «κυανόλευκοι» ρίχνονται στη μάχη για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ, στο Final 4 της Ιεράπετρας

Ανοίγει σήμερα Παρασκευή τις πύλες του το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ. Η Κρήτη και πιο συγκεκριμένα η Ιεράπετρα θα αποτελέσει για το επόμενο διήμερο το κέντρο της ελληνικής πετοσφαίρισης, καθώς ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου ρίχνονται σήμερα στη μάχη για την κατάκτηση του δεύτερου τη τάξει τίτλου στη χώρα μας.

Ο κάτοχος του τίτλου ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στον δυνατότερο, βάσει δυναμικότητας των δύο ομάδων, ημιτελικό του Final 4. Ο Δικέφαλος θα παραταχθεί με όλα του τα όπλα, θέλοντας να κάνει κόντρα στους «ερυθρόλευκους» το πλέον αποφασιστικό βήμα για την επανάληψη της περσινής του επιτυχίας στη Ρόδο. Να σημειωθεί πως η σημερινή είναι η έκτη αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό σε ημιτελική φάση Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο έτερο ζευγάρι, ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα Σύρου, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στο πλαίσιο του θεσμού του Κυπέλλου. Ο Ημίθεος θα κυνηγήσει τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του και στις τάξεις της ομάδας δηλώνουν αποφασισμένοι να τα καταφέρουν. Οι «κυανόλευκοι» έχουν κατακτήσει έξι φορές το τρόπαιο στο παρελθόν, με τελευταία εξ αυτών το 2012, ενώ στον αντίποδα ο Φοίνικας Σύρου είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αντίστοιχο τίτλο στο παλμαρέ του.

Ο Ολυμπιακός είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 16 κατακτήσεις, έξι φορές έχουν πανηγυρίσει Ηρακλής και Παναθηναϊκός, δύο ο ΠΑΟΚ, ενώ μία φορά Κυπελλούχος Ελλάδας αναδείχθηκε η Νίκαια.

Το πρόγραμμα του Final 4:

Παρασκευή 19/4

18:00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

20:30 Ηρακλής – Φοίνικας Σύρου

Σάββατο 20/4

20:15 Τελικός

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ Sports.