Skip to main content

Financial Times: «Σαρωτική νίκη» της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα

Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τους πιστωτές ενώ έχουν συσσωρευθεί δομικές μεταρρυθμίσεις, λένε οι FT.

Για «σαρωτική νίκη» της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα κάνουν λόγο οι Financial Times, σε ανταπόκρισή τους για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.

Όπως σημειώνουν «το παραδοσιακό κεντροδεξιό κόμμα, ανακτά την εξουσία στην Ελλάδα έπειτα από μία σαρωτική νίκη στις εκλογές, δημιουργώντας ελπίδες για επιστροφή στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα σε μία χώρα κλονισμένη από χρόνια ύφεσης και τρεις διεθνείς διασώσεις».

«Το αποτέλεσμα είναι βαρύ πλήγμα για τον Αλέξη Τσίπρα» σημειώνουν και προσθέτουν:

«Ενώ η οικονομία σταθεροποιήθηκε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι δομικές μεταρρυθμίσεις καθυστέρησαν και οι αναπτυξιακοί στόχοι χάθηκαν, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αύξησε τους φόρους και μείωσε τη δημόσια δαπάνη για να πετύχει τα ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της Ελλάδας».

Οι FT υπογραμμίζουν παράλληλα στο δημοσίευμά τους πως «ενώ οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν δραματικά τους λίγους τελευταίους μήνες, η οικονομία αναπτύσσεται βραδύτερα από ότι προβλεπόταν και οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι».

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τους πιστωτές ενώ έχουν συσσωρευθεί δομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες ακόμα, δεν έχουν πραγματοποιηθεί», καταλήγει το δημοσίευμα.