Skip to main content

Φοιρός: Δύο φορές... Έλληνες οι Αρειανοί,άγχος στον ΟΣΦΠ ο Φετφατζίδης

«Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να μετράμε σωστά τις δυνατότητές μας», δήλωσε ο πρώην τεχνικός των «κιτρινόμαυρων».

Για την πορεία του Άρη, τις μετεγγραφές και το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στην ομάδα αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Yellow», ο Γιώργος Φοιρός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και πρώην τεχνικός των «κιτρινόμαυρων»:

Αρχικά για το ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί ανέφερε: «Οι Αρειανοί είμαστε..δυο φορές Έλληνες, με την πρώτη νίκη που κάναμε τρελαθήκαμε, μετά μόλις κάναμε δυο στραβά αποτελέσματα και δυο άσχημες εμφανίσεις τρελαθήκαμε, νομίζαμε ότι έγινε κατακλυσμός και πεθαίνουμε».

Για το ότι υπήρχε ένα άσχημο κλίμα: «Πρέπει να μάθουμε να είμαστε ψύχραιμοι στα δύσκολα, δεν είναι ανάγκη να διώχνουμε κάθε προπονητή σε δυο μήνες, θέλαμε να διώξουμε και τον δεύτερο μας προπονητή. Σε ένα σημείο που ο Άρης είχε τρεις τραυματίες, ο καλύτερος μας παίκτης ο Βέλεθ, ο Γιουνές, ο Γκάμα, μεταγραφές δεν είχαν γίνει και εμείς θέλαμε να διώξουμε τον προπονητή.

Έγιναν κάποια λάθη από πλευράς ομάδας, ανακοινώσαμε ότι θα φύγουν παίκτες χωρίς να έχουμε πάρει άλλους. Αργήσαμε και το καλοκαίρι και τώρα να πάρουμε παίκτες, θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι από τις 20 Δεκεμβρίου, να έχουν έρθει, να προπονηθούν 20 μέρες με την ομάδα για να έχουν μπολιαστεί με το κλίμα και να είναι σχεδόν έτοιμοι να παίξουν».

Για το σήμερα: «Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, να μετράμε σωστά τις δυνατότητες μας, να ξέρουμε τι θέλουμε, εκεί που στοχεύουμε στο τέλος θα πάμε».

Για τον Σάββα Παντελίδη: «Υπερβολικά ίσως και άδικα μπήκε στο μάτι του κυκλώνα, δεν είχε παίκτες να βάλει στους αγώνες που η ομάδα δεν πήγε καλά.

Ήθελε απλώς λίγο υπομονή για να φανεί ότι η ομάδα θα πάει καλά, είχα καταλάβει και εγώ χωρίς να έχω σχέση μαζί του ότι η ομάδα θα πάει καλύτερα με αυτόν στον πάγκο».
Για το ότι πλέον θα υπάρχουν αρκετοί παίκτες για τις θέσεις της επίθεσης: «Είναι πολύ δύσκολο και αυτό, αν κάποιος που είναι μέσα δεν παίζει καλά θα βρίσκονται φίλαθλοι να λένε γιατί δεν έπαιξε ο τάδε.

Αυτός θα κρίνει το ποιος πρέπει να είναι στον αγωνιστικό χώρο, και από εκεί και πέρα αν κάποιος δεν πάει καλά εκείνος θα κάνει τις αλλαγές».

Για το ότι ο Άρης γνώρισε έναν άσχημο αποκλεισμό από τον Εργοτέλη: «Είναι κάτι που συμβαίνει, και η δικιά μας η καλή η ομάδα, είχαμε πάει κάποτε να παίξουμε με τον Διαγόρα στην Γ’ Εθνική. Τα παιδιά που μας σερβίριζαν ήταν οι παίκτες του Διαγόρα, αυτοί όμως οι ίδιοι, οι σερβιτόροι μας, μας βάλανε τρία γκολ.

Εμείς θεωρούσαμε δεδομένου ότι θα περάσουμε, αυτοί παίζανε με το μαχαίρι στα δόντια, μας βλέπανε τότε ως ινδάλματα τον Άρη εκείνη της εποχής και κατάφεραν να μας αποκλείσουν».

Για τον Φετφατζίδη: «Είναι μια πολύ καλή μετεγγραφή, στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να αποδώσει γιατί είχε το άγχος να αποδώσει στην συγκεκριμένη ομάδα.

Σε όποια άλλη ομάδα μπορούσε να δώσει περισσότερα, είναι πολύ καλός παίκτης και πιστεύω ότι αυτό θα το αποδείξει στον Άρη».

Για τον Ματέο Γκαρσία: «Τέτοια διαφορά μεταξύ του καλού και του κακού Ματέο δεν έχω ξαναδεί σε παίκτη, στα παιχνίδια που δεν ήταν σε καλή κατάσταση ήταν λες και βλέπαμε άλλον ποδοσφαιριστή. Και τώρα είναι λες και ήρθε ξανά ο προηγούμενος».

Για τους Ρος και Λάρσον: «Μου αρέσανε, δεν θέλω να βιαστούμε και να ενθουσιαζόμαστε αλλά όσο τους είδα ήταν καλή».

Για την παρουσία του στην εκδήλωση του «Γαλανόλευκου Φάρου» και την συνάντηση του με την κόρη του Αλκέτα Παναγούλια, Ντέπυ: Είναι μια πάρα πολύ ωραία παρουσία των φιλάθλων της Εθνικής, στο ίδιο σημείο, κάθε χρόνο. Αυτήν την φορά είχε πάρα πολύ κόσμο, και σχεδόν κάθε χρόνο έρχεται και η Ντέπυ από την Αμερική.

Ο Αλκέτας ήταν πολύ μεγάλος σαν προπονητής και σαν άνθρωπος, έδωσε μεγάλη ώθηση στην Εθνική ομάδα, ήταν αυτός που πίστεψε αυτό που όλοι οι άλλοι δεν πίστεψαν ποτέ. Θυμηθήκαμε κάποια πράγματα, τιμήσαμε κάποιους δημοσιογράφους και κάποιους ποδοσφαιριστές».

Για την πιθανή εμπλοκή του Χαριστέα στις ακαδημίες του Άρη: «Αν είχα τον Χαριστέα θα τον έβαζα κατευθείαν στην πρώτη ομάδα, όχι στις ακαδημίες ο Χαριστέας μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα στον Άρη, πρέπει να τον βάλεις στην πρώτη γραμμή.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει θέση στον Αβραάμ και εμείς έχουμε τον Χαριστέα και κάθεται και κοιτάει απ' έξω».

Για τις ακαδημίες: «Θα πρέπει να επιστρέψουν στην ΠΑΕ οι ακαδημίες, όπως και η Κ15 και Κ17, ο Άρης πάντα έβγαζε παίκτες».

Για την φωτογραφία του που κυκλοφόρησε ως παίκτης βόλεϊ μαζί με τον Κώστα Χαριτωνίδη: «Ήμουν παράλληλα και βολειμπολίστας και ποδοσφαιριστής, έπαιζα βόλεϊ στον Ηρακλή επειδή ο προπονητής μου ήταν προπονητής στον Ηρακλή, τότε ήμουν στην προεθνική νέων και ταυτόχρονα έπαιζα ποδόσφαιρο στον Αγροτικό Αστέρα.
Τότε βοηθήθηκα πολύ από έναν προπονητή Γιαπωνέζο, που τον λέγαν Κόζο Τογκουνάγκα, ήταν φοβερός άνθρωπος και φοβερός γυμναστής».