Skip to main content

«Φυσικό Αέριο»: 15.000 συνδέσεις μέσα σε έναν χρόνο στη Θεσσαλονίκη

Η «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» ήρθε στη Βόρεια Ελλάδα για να μείνει - Τα πακέτα για επιχειρήσεις «φεύγουν» πιο γρήγορα από τα οικιακά

Μεγάλο μερίδιο στην αγορά του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, έχει κατοχυρώσει η «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», στα πρώτα της βήματα ως ολοκληρωμένος ενεργειακός πάροχος. Εδώ και 1,5 χρόνο, περισσότερα από 400.000 νοικοκυριά, 9.000 επιχειρήσεις και 200 μεγάλες βιομηχανίες εξυπηρετούνται από τη «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» σε όλη τη χώρα, ενώ, από τον περασμένο Αύγουστο, 15.000 Θεσσαλονικείς και Βορειοελλαδίτες προτίμησαν να στραφούν στην εταιρεία για τη θέρμανση και την ηλεκτροδότησή τους.

Τα παραπάνω τονίζει σε συνέντευξή του στη Voria.gr ο διευθυντής πωλήσεων της «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», Γιώργος Παλαιολόγος, επισημαίνοντας ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο μέχρι το τέλος του έτους, κρίνοντας και από τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, αλλά και από το γεγονός ότι η εταιρεία έχει σχεδιάσει και διαθέσει στην αγορά ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό προϊόν φυσικού αερίου που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. 

Όπως λέει ο κ. Παλαιολόγος, οι ρυθμοί ανάπτυξης της «Φυσικό Αέριο» σε νέα συμβόλαια σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες είναι αναλογικά μεγαλύτεροι από τους ρυθμούς των οικιακών, εξέλιξη που ενισχύεται και από τις σημαντικές στρατηγικές συνεργασίας της εταιρείας. Διαπιστώνοντας δυναμική στην πορεία μέχρι τώρα μέσα στο 2019, ο κ. Παλαιολόγος συμπεραίνει πως το στρατηγικό πλάνο αποδίδει ακόμα καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, κάτι που αυτομάτως οδηγεί την εταιρεία σε μεγαλύτερες επενδύσεις για την εξυπηρέτηση περισσοτέρων καταναλωτών.

Το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» έχει εισέλθει στην αγορά της Θεσσαλονίκης εδώ και έναν χρόνο. Πώς σας υποδέχθηκαν οι Θεσσαλονικείς; Πόσα νοικοκυριά και πόσες επιχειρήσεις της πόλης έχουν επιλέξει έως σήμερα τα πακέτα που προσφέρετε (συνδυαστικά και μη);

Η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε τον πρώτο προορισμό της επέκτασής μας εκτός Αττικής. Ήταν μια στρατηγική επιλογή, βάσει του συνολικού μας σχεδιασμού, καθώς πρόκειται για μια ώριμη αγορά φυσικού αερίου, με πλήρη εξοικείωση με τη συγκεκριμένη μορφή ενέργειας και με ευρύ δίκτυο.

Η επιλογή μας αυτή, λοιπόν, δικαίωσε τις προσδοκίες μας, καθώς μετά το άνοιγμα του πρώτου μας καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι κάτοικοι της πόλης αγκάλιασαν και τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

Είναι ενδεικτικό πως, στο διάστημα αυτό που δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή, 15.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις της πόλης, αλλά και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας έχουν επιλέξει προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας μας. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο μέχρι το τέλος του 2019, κρίνοντας και από τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, αλλά και από το γεγονός ότι έχουμε σχεδιάσει και διαθέσει στην αγορά ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό προϊόν φυσικού αερίου που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Είναι στις σκέψεις της εταιρείας ένα δεύτερο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη; Υπάρχει σχέδιο επέκτασης στην Κεντρική Μακεδονία -και εν γένει στη Βόρεια Ελλάδα- και πώς θα υλοποιηθεί αυτό;

Η εταιρεία επενδύει συνεχώς σε υποδομές που θα τη βοηθήσουν να εξελίξει ακόμα περισσότερο το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους καταναλωτές από το κατάστημά μας στην Καλαμαριά και μέσα από το δίκτυο των καταστημάτων της Vodafone με την οποία έχουμε αποκλειστική συνεργασία. Δεδομένης, βέβαια, της συνεχώς αυξανόμενης δραστηριοποίησής μας στη συγκεκριμένη περιοχή, διαρκώς αξιολογούμε τα μηνύματα της συγκεκριμένης, ώριμης σε φυσικό αέριο, αγοράς και αναλόγως θα κινηθούμε περαιτέρω επενδυτικά.

Πόσα νοικοκυριά σε όλη τη χώρα έχουν επιλέξει τη θέρμανση με το Φυσικό Αέριο και πόσοι συνδυαστικά με την ηλεκτροδότηση;

Νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι που πριν κλείσουμε τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του Φυσικού Αερίου ως ολοκληρωμένος ενεργειακός πάροχος σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα καταγράφουμε πολύ υψηλά νούμερα. Εξυπηρετούμε πλέον 400.000 νοικοκυριά και 9.000 επιχειρήσεις και περισσότερους από 200 μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι 1 στους 3 πελάτες μας ηλεκτρικού ρεύματος μας επιλέγει και στο φυσικό αέριο.

Το χαρτοφυλάκιό μας εμπλουτίζεται καθημερινά με πελάτες energy double play σε περιοχές όπου υπάρχει διαθεσιμότητα δικτύου φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα έχουμε πελάτες ηλεκτρικού ρεύματος σε όλους τους νομούς της Ελλάδας.

Οι μεγαλύτεροι ρυθμοί ανάπτυξης καταγράφονται σε συνδέσεις από νοικοκυριά ή από επιχειρήσεις και βιομηχανίες;

Οι ρυθμοί ανάπτυξης της εταιρείας μας σε νέα συμβόλαια σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες είναι αναλογικά μεγαλύτεροι από τους ρυθμούς των οικιακών, με δεδομένο ότι όλοι οι καταναλωτές αυτών των κατηγοριών είναι εξοικειωμένοι στην αναζήτηση των καλύτερων επιλογών. Φυσικά, τα δείγματα που έχουμε και στον οικιακό τομέα είναι ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές και αυτής της κατηγορίας αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες που τους παρέχονται στο νέο περιβάλλον και μας επιλέγουν ως την καλύτερη επιλογή ενεργειακού παρόχου.

Ποια η διαφορά της «Φυσικό Αέριο» με τους άλλους παίκτες της αγοράς και γιατί ένα νοικοκυριό ή μία επιχείρηση θα δικαιωθεί εφόσον την επιλέξει;

Ως ο ιστορικότερος ενεργειακός πάροχος στην Ελλάδα και έχοντας ανταποκριθεί με επιτυχία στις ενεργειακές προκλήσεις που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων εξαιρετικά απαιτητικών 20 ετών δραστηριοποίησής μας, έχουμε πετύχει να ακούμε με προσοχή τον καταναλωτή, να κατανοούμε και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του, να τον σεβόμαστε και να τον αντιμετωπίζουμε πάντα με ειλικρίνεια.   

Αυτή είναι η φιλοσοφία μας, ενώ το όραμά μας είναι να βρισκόμαστε σταθερά στην πρώτη θέση της καρδιάς του καταναλωτή.

Όλα τα προϊόντα, οι υπηρεσίες, οι διαδικασίες μας, τα συστήματά μας, με λίγα λόγια η συνολική εμπειρία που θέλουμε να προσφέρουμε στον καταναλωτή βασίζεται σε αυτή τη φιλοσοφία και το όραμα, και αυτό είναι που μας χαρακτηρίζει και μας προσδιορίζει σαν εταιρεία.

Κάθε ημέρα λοιπόν εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε αυτήν την εμπειρία, και να την κάνουμε ξεχωριστή για τον καταναλωτή μας.

Πόσο σημαντικές είναι οι εμπορικές συνεργασίες και η καινοτομία και πώς αυτές ξεδιπλώνονται στη στρατηγική διείσδυσης της εταιρείας;

Οι στρατηγικές συνεργασίες με τη Vodafone, την Interamerican και την Alpha Bank στέλνουν το μήνυμα ότι τα προσεχή χρόνια θα κινηθούμε με εξαιρετικές υπηρεσίες για τους πελάτες μας και αξιόπιστους συνεργάτες.

Εκτός από αυτές τις συνεργασίες που έχουμε συνάψει επιβραβεύουμε τους πελάτες μας με υψηλές εκπτώσεις συνέπειας (15%) και διπλής χρήσης φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος (10%). Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους καταναλωτές για τις συνεργασίες αυτές, τις υπηρεσίες και την ανταγωνιστικότητα που προσφέρουμε είναι ιδιαίτερα θετικά.

Φυσικά, εμείς δεν επαναπαυόμαστε και διαρκώς αναζητούμε το καλύτερο για τους πελάτες μας.

Τι επενδύσεις προγραμματίζετε για το επόμενο διάστημα; Υπάρχει προοπτική για άνοιγμα σε νέες αγορές ενέργειας;

Έχοντας ως οδηγό τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018, καθώς και τη μέχρι τώρα δυναμική πορεία του 2019, διαπιστώνουμε πως το στρατηγικό μας πλάνο αποδίδει ακόμα καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις μας.

Μεγαλώνουμε ακόμη περισσότερο, κι αυτό είναι μια διαπίστωση που μας υπαγορεύει να μην καθησυχάζουμε και να προγραμματίζουμε ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις που θα αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση περισσοτέρων καταναλωτών και στην καλύτερη εμπειρία τους από τη συνεργασία μας.

Ο διευθυντής πωλήσεων της «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», Γιώργος Παλαιολόγος