Skip to main content

Φυσικό Αέριο Κίνησης στα ΣΕΑ Ευαγγελισμού του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου

H έναρξη λειτουργίας των δύο αυτών πρατηρίων αερίου κίνησης – τα πρώτα στον αυτοκινητόδρομο – κάνει προσιτή την αεριοκίνηση.

Σε λειτουργία τέθηκε το πρατήριο Φυσικού Αερίου Κίνησης (FISIKON-CNG) στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Ευαγγελισμού και στις δύο κατευθύνσεις του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου.

Η έναρξη λειτουργίας των δύο αυτών πρατηρίων αερίου κίνησης – τα πρώτα στον αυτοκινητόδρομο – κάνει προσιτή την αεριοκίνηση, μιας και το φυσικό αέριο είναι το οικονομικότερο καύσιμο, ενώ παράλληλα είναι περιβαλλοντικά φιλικό και αποδοτικό.

Το φυσικό αέριο θεωρείται το καύσιμο του 21ου αιώνα και γέφυρα μετάβασης από τις συμβατικές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμβάλλοντας καθοριστικά στο τρίπτυχο «Περιβάλλον, Οικονομία, Κοινωνία», που αποτελεί αναγκαίο συστατικό της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, πιστή στις δεσμεύσεις της για έναν σύγχρονο και φιλικό προς τον χρήστη και το περιβάλλον αυτοκινητόδρομο, έχει δρομολογήσει σε συνεργασία με τους Λειτουργούς ΣΕΑ τη μελλοντική λειτουργία και άλλων πρατηρίων φυσικού αερίου κίνησης, όπως επίσης και την τοποθέτηση σταθμών ηλεκτροφόρτισης εντός του 2021.