Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φυτεύτηκαν νέα δέντρα στην Τσιμισκή - Πράσινη ανάσα στο κέντρο (φωτο+vid)

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία φύτευσης των νέων δέντρων επί της οδού Τσιμισκή που θα δώσουν ξανά ανάσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία φύτευσης των νέων δέντρων επί της οδού Τσιμισκή που θα δώσουν ξανά ανάσα στη Θεσσαλονίκη, αντικαθιστώντας τις φτελιές, τα παλαιά δέντρα τα οποία και καταστράφηκαν από το βακτήριο που ταλαιπωρεί 11 περίπου χρόνια τα δέντρα της πόλης.

Σήμερα θα φυτευτούν συνολικά 20 κελτίδες -ένα δέντρο πιο ανθεκτικό από τις φτελιές- στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τη δεντροφύτευση ανέλαβαν τα μέλη της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Σωκράτη Δημητριάδη.



Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, σήμερα βγήκαν κάποια πρέμνα τα οποία υπήρχαν στην Τσιμισκή από φτελιές, οι οποίες είχαν καταστραφεί εξαιτίας του εντόμου το οποίο έχω και 11 περίπου χρόνια ταλαιπωρεί τη συγκεκριμένη δέντροστοιχεία. «Αντικαθιστούμε τις φτελιές με ένα νέο είδος δέντρου, τις κελτίδες. Το συγκεκριμένο δέντρο είναι πιο ανθεκτικό. Ελπίζω την άνοιξη που θα αρχίσουν να δίνουν τα δέντρα να μας παρέχουν την απαιτούμενη σκιά», σημείωσε ενώ ευχαρίστησε τους εθελοντές της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.


Στην οδό Παλαιών Πατρών χρησιμοποιήθηκε ο πρεμνοφάγος, ένα ειδικό μηχάνημα του δήμου, «με το οποιο θα μπορέσουμε να φάμε κάποια υπάρχοντα πρέμνα και να βάλουμε εκεί τα νέα δέντρα», υπογραμμίζει ο κ. Δημητριάδης.

Από την πλευρά του ο κ. Τρεμόπουλος ανέφερε πως η δεντροφύτευση των 20 πρώτων δέντρων είναι μια πρόγευση από αυτό που θα ακολουθήσει. «Περιμένουν άλλοι τουλάχιστον 2.000 δέντροδόχοι, στις οποίες βρίσκονται κομμένα ή κατεστραμμένα δέντρα, που έπρεπε εδώ και χρόνια να αντικατασταθούν. Το θέμα το έχουμε θέσει επανελλειμμένα στο δημοτικό συμβούλιο. Τα μηχανήματα που ήταν χαλασμένα επιδιόρθωθηκαν και η οικολογική κίνηση βοηθάει σε αυτήν την προσπάθεια να αποκτήσουν ανάσα οι Θεσσαλονικείς και να αντιμετωπίσουμε έμπρακτα την κλιματική αλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.