Skip to main content

Φυτικές ίνες: Ο ρόλος τους στα παιδιά και στους εφήβους

Πώς να ενισχύσετε την πρόσληψη φυτικών ινών στη διατροφή των παιδιών σας και ποια είναι τα οφέλη; Διαβάστε στη Vwoman.gr

Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της καρδιαγγειακής νόσου και του καρκίνου. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην κινητικότητα του απεκκριτικού συστήματος και συμβάλλουν στα φυσιολογικά επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Ωστόσο, οι γονείς συχνά διστάζουν να εφαρμόσουν μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, πλούσια σε φυτικές ίνες, από την ανησυχία ότι οι έφηβοι τους δεν θα λάβουν αρκετές θερμίδες και θρεπτικά συστατικά για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του αναπτυσσόμενου οργανισμού τους. Αυτό ενισχύεται και από την αποστροφή των νέων στην πρόσληψη τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες.

Η κατανάλωση περισσότερων από είκοσι γραμμαρίων φυτικών ινών παρείχε επίσης μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών A, B6, B12, C, νιασίνης, θειαμίνης, ριβοφλαβίνης και φυλλικού οξέος, καθώς και τα μέταλλα μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και φώσφορο.

Διαβάστε περισσότερα στο Vwoman.