Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
x

ΦΥΤΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΤΥΡΙΟΥ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΕΙ Ο ΕΦΕΤ (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για το προϊόν «Σαρακοστιανό Νηστίσιμο Economy» σε συσκευασία 200g στο οποίο ανιχνεύθηκε αλλεργιογόνα ουσία που δεν αναγράφεται.

Παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (καζεΐνη γάλακτος), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση, ανιχνεύτηκε σε φυτικό υποκατάστατο τυριού σε φέτες, την άμεση ανάκληση του οποίου ζήτησε ο ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «Σαρακοστιανό Νηστίσιμο Economy» σε συσκευασία 200g, με ημερομηνία παραγωγής 02.03.2020 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 06.10.2020.

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο Επίσημου Ελέγχου για αλλεργιογόνες ουσίες, διενήργησε δειγματοληψία στο προϊόν και σε συνέχεια εργαστηριακού ελέγχου του δείγματος που πραγματοποιήθηκε στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών (Τμήμα Β΄) του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύτηκε η καζεΐνη γάλακτος.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στην καζεΐνη και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ