Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές απέκλεισαν το ΥΜΑ-Θ - Τι ζητούν(vid)

Οι φοιτητές διαδηλώνουν, μεταξύ άλλων, ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, την εξίσωση των πτυχίων των κολλεγίων με των πανεπιστημίων και το ν+2

Σε συμβολικό αποκλεισμό του υφυπουργείου Μακεδονίας - Θράκης προχώρησαν φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη Θεσσαλονίκη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Φοιτητές από τους Συλλόγους του Φυσικού, του Γεωλογικού, του Ψυχολογικού, της Κτηνιατρικής, της Νομικής, της Φαρμακευτικής, του ΣΟΦΕΘ και η Συνέλευση Φοιτητών ΠΑΜΑΚ διαδηλώνουν, μεταξύ άλλων, ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, την εξίσωση των πτυχίων των κολλεγίων με των πανεπιστημίων και το ν+2.

Παράλληλα, ζητούν:

- Να κοπεί έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι ανάγκες των πανεπιστημίων και των εστιών

- Να χτιστούν νέες κτηριακές εγκαταστάσεις με περισσότερα αμφιθέατρα

- Να σιτίζονται όλοι οι φοιτητές δωρεάν στη λέσχη με ανθρώπινες συνθήκες

- Να δοθούν όλα τα απαραίτητα βιβλία σε όλους δωρεάν και να υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα συγγράματα για τις ανάγκες των μαθημάτων

- Ανέγερση νέων εστιών στο εγκαταλελειμμένο κτήριο-parking πίσω από τον πύργο του παιδαγωγικού

Οι φοιτητές αναμένεται να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους και θα επιδιώξουν να συναντηθούν με εκπρόσωπο του υπουργείου.

Σημειώνεται πως σήμερα ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Επενδύω στην Ελλάδα», στο οποίο εντάσσονται και οι αλλαγές του υπουργείου Παιδείας.