Skip to main content

Φοιτητές ΑΤΕΙΘ: Να λυθεί χθες το πρόβλημα της καθαριότητας (φωτο)

Όπως λένε χαρακτηριστικά στο ΤΕΙ δεν λειτουργεί τίποτα αφού δεν μπορούν να βγάλουν ούτε μια απλή βεβαίωση σπουδών από τη γραμματεία.

Την αγανάκτηση τους για την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης εκφράζουν οι φοιτητές του καθώς το ίδρυμα έχει να καθαριστεί για περισσότερους από δύο μήνες μετά και από τη δημοσιοποίηση του προβλήματος από τη Voria.gr.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών, «το πρόβλημα της καθαριότητας φτάνει πλέον σε σημείο να απειλεί άμεσα την υγεία φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων με σωρούς σκουπιδιών να «κοσμούν» τους χώρους του Ιδρύματος. Η δυσοσμία και ο κίνδυνος μόλυνσης δημιουργούν μια αφόρητη κατάσταση στην εξεταστική περίοδο που διανύουμε».



Μάλιστα ασκείται σκληρή κριτική για το γεγονος ότι το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία επέφερε την συγχώνευση τεσσάρων ιδρυμάτων υπό την σκέπη του νέου Διεθνούς Πανεπιστήμιου, όμως όπως λένε αυτό έγινε «χωρίς καμία πρόβλεψη για την μετάβαση των Ιδρυμάτων στο νέο Πανεπιστήμιο,το άφησαν "ακυβέρνητο καράβι" για 2 ολόκληρους μήνες.Τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν είναι άπειρα χωρίς να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη και οι φοιτητές να είναι έρμαια της γραφειοκρατίας περιμένοντας 2 μήνες την έκδοση του ΦΕΚ της νέας διοικούσας επιτροπής. Όλες αυτές τις μέρες δεν λειτουργούσε απολύτως τίποτα αφού τα όργανα διοίκησης είχαν καταργηθεί, χαρακτηριστικό είναι ότι δεν μπορούσαμε ούτε μια βεβαίωση σπουδών να πάρουμε από τις γραμματείες μας».



«Οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση είναι τεράστιες και βαραίνουν προσωπικά τον υπουργό κ.Γαβρόγλου που μας απέδειξε για μια ακόμα φορά την ανικανότητα του. Ζητάμε λύση με το θέμα της καθαριότητας ΧΘΕΣ!», καταλήγει ο Σύλλογος Φοιτητών του ΑΤΕΙΘ.