Skip to main content

Φοιτητές: «Εμπόριο ναρκωτικών στο ΑΠΘ ενώ δίπλα βρίσκονται δεκάδες αστυνομικοί»

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι στο ΑΠΘ έχει στρατοπεδεύσει η μισή αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα γίνεται εμπόριο ναρκωτικών

Παρέμβαση μπροστά από την πρυτανεία του ΑΠΘ, πραγματοποίησαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Κώστας Πυρπασόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του τμήματος Φυσικού, καταγγέλει ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση της διακίνησης ναρκωτικών στο Πανεπιστήμιο, λέγοντας ότι οι φοιτητές βλέπουν καθημερινά τους ναρκέμπορους να κάθονται στην πλατεία Χημείου προσεγγίζοντας ακόμη και φοιτητές για να τους πουλήσουν ναρκωτικά.

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι την ώρα που εντός του campus έχει «στρατοπεδεύσει η μισή αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης, με πρόσχημα τις εργασίες, λίγα μέτρα πιο πέρα γίνεται εμπόριο ναρκωτικών».

Αντιπροσωπεία των φοιτητών ζήτησε συνάντηση με τον Πρύτανη, ενώ την Παρασκευή θα κάνουν κοινή συνέλευση με καθηγητές - μέλη ΔΕΠ για το ζήτημα και θα ακολουθήσει συναυλία.

Την ίδια ώρα ολιγομελής ομάδα φοιτητών είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το πρώην Στέκι στο Βιολογικό φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας.