Skip to main content

Φοιτητικοί σύλλογοι ΑΠΘ: «Νίκη του αγώνα μας η επανέναρξη εργαστηρίων-πρακτικών»

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ σχολιάζουν την αναβολή της τοποθέτησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την έναρξη εργαστηρίων και πρακτικών.

Για «νίκη του αγώνα» τους κάνουν λόγο φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για επανέναρξη των εργαστηρίων, κλινικών και πρακτικών ασκήσεων τον Μάιο.

Διαβάστε σχετικά: Κεραμέως: Πράσινο φως για τις πρακτικές φοιτητών από 10 Μαΐου

«Οι φοιτητές και ο αγώνας μας είμαστε ήδη νικητές! Η αναβολή των κυβερνητικών σχεδίων για τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στα πανεπιστήμια συνοδεύτηκε από την δέσμευση του Υπουργείο πως στις 10 Μαΐου αρχίζουν δια ζώσης οι πρακτικές, οι κλινικές και τα εργαστηριακά μαθήματα των φοιτητών. Αυτή η κίνηση αποδεικνύει ότι μπορούν να ανοίξουν εδώ και τώρα όλες οι σχολές άμεσα όλα τα εργαστήρια , οι κλινικές , οι πρακτικές ασκήσεις» αναφέρουν συγκρεκριμένα και προσθέτουν:

«Δεν επαναπαυόμαστε, δεν εφησυχάζουμε. Ο αγώνας τώρα είναι που πρέπει να δυναμώσει. Τώρα που κάτω από την πίεση των φοιτητών έγινε ξεκάθαρο πως το μόνο που κρατάει κλειστές τις σχολές είναι η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην ξοδεύει φράγκο για τις σπουδές και την μόρφωση μας».

«Συνεχίζουμε για να εξασφαλιστούν όλα τα μέτρα προστασίας για τους φοιτητές που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και μέχρι να ανοίξουν συνολικά οι σχολές μας. Για να ανατραπεί στην πράξη ο νόμος έκτρωμα κεραμεως Χρυσοχοΐδη» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.