Skip to main content

Φλεβαράκης: Να αφιερώσουμε τη νίκη στα έξι παιδιά των Τεμπών (video)

«Πρέπει να ξέρουμε το πότε πρέπει να τρέχουμε και το πότε πρέπει να κοντρολάρουμε το ρυθμό», δήλωσε ενόψει Λάρισας, ο κόουτς του ΠΑΟΚ.

Για τα έξι παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών πριν από 20 χρόνια αναφέρθηκε ο Κώστας Φλεβαράκης, πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι ενόψει Λάρισας, τονίζοντας ότι όλοι στον ΠΑΟΚ θέλουν να μπορέσουν να αφιερώσουν την αυριανή νίκη στις ψυχές και τις οικογένειες αυτών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κόουτς του «Δικεφάλου»:

«Θεωρώ ότι ένα παιχνίδι σαν το αυριανό, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, εντός έδρας, είναι ένα παιχνίδι που το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Υπάρχει στο μυαλό και το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι που μας ενδιαφέρει να ξεκινήσουμε τα εντός έδρας ματς με νίκη, υπάρχει όμως και το εξωαγωνιστικό κομμάτι, που ειδικά για κάποιους που ζήσαμε εκείνες τις στιγμές πριν από 20 χρόνια, με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Το μυαλό μας είναι και εκεί. Το μόνο που μπορούμε να εκφράσουμε για ακόμα μια φορά είναι η θλίψη μας για αυτό το γεγονός. Ελπίζω αύριο, με τη βοήθεια του κόσμου μας, να μπορέσουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στις ψυχές και τις οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν στα Τέμπη».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Πέρασε μια εβδομάδα με αρκετά καλές προπονήσεις, βάζοντας φυσικά κάποιες βάσεις και για την συνέχεια, καθώς όταν αρχίσουμε τα διπλά παιχνίδια δεν θα έχουμε πολύ χρόνο να δουλέψουμε. θεωρώ ότι βρίσκουμε την ισορροπία στο τακτικό κομμάτι, αλλά και στο ενεργειακό, ώστε να είμαστε κάθε εβδομάδα ακόμα πιο έτοιμοι για τις υποχρεώσεις μας».

Για την εικόνα που έχει από τη Λάρισα: «Η Λάρισα είναι μια ομάδα η οποία είχε ένα δύσκολο παιχνίδι στην έναρξη του πρωταθλήματος απέναντι στον Προμηθέα και ηττήθηκε εύκολα. Δεν μπορούμε όμως, να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, γιατί ο Προμηθέας έχει αρχίσει εξαιρετικά την χρονιά. Είχε και το κύπελλο, όπου προκρίθηκε απέναντι σε μια ομάδα χαμηλότερης  κατηγορίας. Στο γήπεδό μας θέλουμε να δίνουμε τον δικό μας ρυθμό, να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στον αγώνα και καλύτερες επιλογές, να περιορίσουμε τα λάθη και να βελτιώσουμε τα θέματα που έχουμε. Είναι μια ομάδα που έχει στη περιφέρεια κάποια παιδιά που είναι πολύ επικίνδυνα, όπως ο Σκότι Ρέινολντς που έχει μια σπουδαία καριέρα και ο Τζόνι Μπερχανεμέσκελ.

Υπάρχει και ο Νώντας Παπαντωνίου που έχει παραστάσεις και κουμπώνει πολύ καλά στην περιφέρεια. Στη ρακέτα υπάρχουν πολλά αθλητικά παιδιά. Έχουμε δει τον Τερέλ Παρκς, που έχει κάνει πολλά καλά ματς απέναντι σε καλές ομάδες. Γενικά τους αρέσει να τρέχουν πολύ, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε καλές επιστροφές  και συγκέντρωση σε κάθε κατοχή. Μας αρέσει να τρέχουμε, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην τρέχουν και οι αντίπαλοι».

Για την ήττα στην πρώτη αγωνιστική και τη διαχείρισή της: «Θέλω μια ομάδα που θα μπαίνει και θα παλεύει όλα τα παιχνίδια ανεξάρτητου συνθηκών. Τα παιδιά απέδειξαν ότι ξεπεράσαμε ένα κακό κομμάτι που είχαμε στην δεύτερη περίοδο, γύρω στα 7-8 λεπτά, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Σίγουρα μέτρησε ότι δεν είχαμε πολλές πληροφορίες για τον αντίπαλο, οι συνθήκες ήταν δύσκολες με γεμάτο γήπεδο και πολλές διακοπές, πιστεύω ότι τα παιδιά αντέδρασαν σωστά ώστε να κερδίσουμε, και σίγουρα θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε.

Ασχοληθήκαμε με τα λάθη μας και πιστεύω ότι μπορεί να είναι οδηγός για την συνέχεια, επομένως θεωρώ ότι η απογοήτευση έχει ξεπεραστεί και κοιτάμε την συνέχεια».

Για το πώς θα ισορροπήσει η ομάδα ανάμεσα στο ανοιχτό γήπεδο και τις επιθέσεις στο πέντε εναντίον πέντε: «Πρέπει να ξέρουμε το πότε πρέπει να τρέχουμε και το πότε πρέπει να κοντρολάρουμε το ρυθμό. Είναι αυτό που είπα για την ισορροπία, την οποία θα πρέπει να έχουμε σε κάθε παιχνίδι μας».

Για το επίπεδο ετοιμότητας του ΠΑΟΚ: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ακριβή δεδομένα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι παιχνίδι με το παιχνίδι, κατοχή με την κατοχή. Όταν ξεκινήσουμε τα παιχνίδια της Ευρώπης, θα μπορέσουμε να βρούμε καλύτερο ρυθμό και να μας βοηθήσει στο αγωνιστικό μας πρόσωπο».