Skip to main content

Φλωρίδης εναντίον Ψωμιάδη στην Κεντρική Μακεδονία;

Πληροφορίες της Voria.gr θέλουν τον πρώην άφθαρτο υπουργό του ΠΑΣΟΚ να αναλαμβάνει το δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο έργο της πολιτικής εξόντωσης του υποψήφιου ανεξάρτητου…ΝΔκράτη.
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Πληροφορίες της Voria.gr θέλουν τον πρώην άφθαρτο υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Φλωρίδη να αναλαμβάνει το δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο έργο της πολιτικής… εξόντωσης του υποψήφιου «ανεξάρτητου…ΝΔκράτη» περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη. Σύμφωνα με κρυφή δημοσκόπηση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Φλωρίδης είναι ο άνθρωπος που μπορεί  να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και με πολιτικούς όρους τον κ. Ψωμιάδη.

Όπως είναι γνωστό, ο πρώην υπουργός δεν ανήκει στους «Παπανδρεϊκούς», αλλά παρόλα αυτά, είναι ο επικρατέστερος πράσινος υποψήφιος περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεπώς η πρόταση της υποψηφιότητάς του έρχεται από την κοινωνία, κάτι που ζητά επιμόνως ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αν υπερισχύσει το σενάριο αυτό, θα έχουμε να περιμένουμε μια ενδιαφέρουσα πολιτική μάχη της αυτοδιοίκησης. Ανάμεσα σε έναν πρώην υπουργό που στο παρελθόν τόλμησε και τα έβαλε με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και σε έναν νυν Νομάρχη που έχει ανοικτά θέματα με τη Δικαιοσύνη λόγω καταγγελιών για τα γνωστά «σαρανταπεντάρια».

*Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είναι αδελφός του πρώην προϊσταμένου εισαγγελίας Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, είχε ζητήσει να γίνουν προκαταρκτικές έρευνες για τις καθυστερήσεις της Νομαρχίας στα έργα σωτηρίας της Κορώνειας, για τις ευθύνες των συναρμοδίων παραγόντων, για το κυκλοφοριακό της πόλης, για τις μαύρες τρύπες στο Δήμο Θεσσαλονίκης και για άλλα εξίσου σημαντικά και χρόνια προβλήματα. Σε ανύποπτο χρόνο ο εισαγγελέας μου είχε πει, ότι «σύντομα η ζωή θα ξεπεράσει τα κόμματα. Θα αναζητηθούν και θα δημιουργηθούν νέες συνεργασίες, αυτή τη φορά δοκιμασμένων και αδιάφθορων ανθρώπων, που θα δουλέψουν χωρίς φανφάρες για τον τόπο». Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό…