Skip to main content

Φλώρινα: Αποδοκίμασαν ιερέα σε εγκαίνια υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Ένταση όταν ο ιερέας ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό, μίλησε για «προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών» και ευχήθηκε «Ανάσταση της Ελλάδας και της Μακεδονίας».

Αναστάτωση επικράτησε την Τρίτη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρου Καρυπίδη, όταν ο ιερέας που τέλεσε τον αγιασμό χαρακτήρισε «προδοτική» τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Με την ευκαιρία που η Εκκλησία βρίσκεται στην αναστάσιμη περίοδο και όπως μετά την προδοσία του Ιούδα ακολούθησε ο Γολογθάς και ο Σταυρός αλλά μετά την σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση και ο Χριστός μας έσωσε από την προδοσία έτσι εύχομαι η πατρίδα μας να αποτινάξει το ζυγό που βρίσκεται μετά την επαίσχυντη προδοσία των Πρεσπών, να αναστηθεί η Πατρίδα από το λήθαργο που βρίσκεται και να σωθούμε από την προδοσία» είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας, προκαλώντας την αντίδραση των παρισταμένων.

«Καλή ανάσταση στη Μακεδονία» είπε ο ιερέας αφού τελείωσε το μυστήριο του Αγιασμού.

Από την πλευρά του ο κ. Καρυπίδης στην ομιλία του που ακολούθησε είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα επιτρέψει διχαστικούς λόγους σε αυτόν τον τόπο.