Skip to main content

Φλώρινα: Ευρωπαϊκός όμιλος ενδιαφέρεται για το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ

Eυρωπαΐκός όμιλος ενδιαφέρεται να μπει στην παραγωγή γάλακτος στη χώρα μας και βλέπει το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο.

Ευρωπαϊκός όμιλος που δραστηριοποιείται στο κλάδο των τροφίμων και όχι μόνο, έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του εργοστασίου της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο του νομού Φλώρινας.

Προχθές Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Ομίλου, ο οποίος ενδιαφέρεται για την αγορά της μονάδας με σκοπό τη δραστηριοποίηση στην παραγωγή φρέσκου γάλακτος.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, ο εν λόγω όμιλος δραστηριοποιείται εμπορικά στη χώρα μας, στον κλάδο τροφίμων μα και σε άλλους κλάδους ενώ στην Ευρώπη έχει δραστηριότητα και στην παραγωγή γάλακτος όπως και τυροκομικών.

Η μονάδα της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο έκλεισε πριν δύο μήνες, όταν η εταιρεία αποφάσισε να αποχωρήσει συνολικά από την αγορά του φρέσκου γάλακτος.

Για το νομό, το κλείσιμο του εργοστασίου ήταν ένα σοβαρό πλήγμα, αν ληφθεί υπόψη ότι η ανεργία υπολογίζεται στο 35% του ενεργού πληθυσμού. Πέραν αυτού, η Φλώρινα έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή σε αγελαδινό γάλα, στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ σημαντικές είναι και οι ποσότητες σε πρόβειο και κατσικίσιο γάλα που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Σαπαλίδης, ο νομός έχει ανάγκη από επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στη μεταποίηση προκειμένου να αξιοποιηθεί η υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη που παράγεται.

Το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο άρχισε να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2005. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις εκτείνονται σε οικόπεδο 52.000 τ.μ. και είναι συνολικού εμβαδού 15.732 τ.μ. Οταν εγκαινιάστηκε θεωρήθηκε μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής φρέσκου γάλακτος.

Πριν κλείσει η μονάδα, δούλευαν σε αυτή 89 άτομα.