Skip to main content

Φόβοι αποχώρησης πολυεθνικών από την Ελλάδα

Ελεγχόμενη ανησυχία προκαλεί, προς το παρόν τουλάχιστον, το κύμα φυγής μεγάλων εταιριών από την Ελλάδα, λόγω της εν εξελίξει οικονομικής κρίσης, που συνεπάγεται μείωση τζίρου και παραγγελιών.
Ελεγχόμενη ανησυχία προκαλεί, προς το παρόν τουλάχιστον, το κύμα φυγής μεγάλων εταιριών από την Ελλάδα, λόγω της εν εξελίξει οικονομικής κρίσης, που συνεπάγεται μείωση τζίρου και παραγγελιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ορισμένες από τις μεγάλες του κλάδου των παραϊατρικών ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τη χώρα μας, λόγω των πολύ μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις πληρωμές, οι οποίες, λόγω των τελευταίων εξελίξεων, καθίστανται αμφίβολες.

Αν κι εφόσον οι φόβοι αυτοί επαληθευτούν στην πράξη, τότε δεν αποκλείεται το κύμα να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για την επόμενη μέρα της επιχειρηματικότητας. Κι όχι μόνο, αφού το άγχος της αύξησης της ανεργίας είναι κάτι παραπάνω από πιεστικό.

Εντός των επομένων ημερών, πάντως, αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά η απόφαση των εν λόγω πολυεθνικών οι οποίες, ωστόσο φαίνονται αποφασισμένες να μην υποχωρήσουν από την απόφασή τους να φύγουν...