Skip to main content

Φόβοι Λοβέρδου για νέα μέτρα

Την επιβολή νέων μέτρων «επί δικαίους και αδίκους» σε περίπτωση που αποδειχθούν ατελέσφορες οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πιάσει τους στόχους φοβάται ο υπουργός Υγείας.
Την επιβολή νέων μέτρων σε περίπτωση που αποδειχθούν ατελέσφορες οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πιάσει τους στόχους φοβάται ο υπουργός Υγείας, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου τον ανησυχεί ιδιαίτερα η εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2011 και τόνισε πως αυτό είναι το κύριο μέλημά του, έτσι ώστε να «μη χρειαστούν νέα σκληρά μέτρα επί δικαίους και αδίκους». «Όλοι θα πρέπει να δίνουμε στοιχεία μήνα με το μήνα, για να ξέρουμε τι θα συμβεί προς το τέλος του α΄ εξαμήνου του έτους», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι υπάρχει αγωνία για να μην «ξαναπροκύψουν οι εξελίξεις Απριλίου - Μαΐου του 2010».

Ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε στην χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής και εκτίμησε ότι στους προσεχείς μήνες θα είναι εμφανές εάν η κατάσταση θα έχει αντιστραφεί, τονίζοντας παράλληλα ότι «το 2011 θα είναι το έτος της ουσιαστικότερης πολιτικής παρέμβασης ελληνικής κυβέρνησης μετά το 1974».

Αναφορικά με το θέμα των φαρμακοποιών, ο Λοβέρδος δήλωσε ότι για αυτόν αποτελεί «κόκκινη γραμμή το μέτρο της χορήγησης άδειας φαρμακοποιού σε μη φαρμακοποιό ή σε φαρμακευτικές αλυσίδες και σούπερ μάρκετ». Εμφανίστηκε μάλιστα κατηγορηματικός για την προοπτική να μπουν τα φαρμακεία στα σούπερ μάρκετ, σημειώνοντας ότι πίσω από αυτό το «πρόσχημα κρύβεται η ανησυχία για την νομοθετική απαγόρευση των περιορισμών στην είσοδο των διπλωματούχων φαρμακοποιών στο επάγγελμα». 

Δεσμεύθηκε για συγχωνεύσεις των νοσοκομείων από την 1η Ιουλίου, καθώς και για την ένταξη του ΙΚΑ στο ΕΣΥ από την 1η Ιουνίου σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη και από τα τέλη του έτους σε όλη την Ελλάδα. Αναφορικά με την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος επεσήμανε ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί ποιοι θα κάνουν τους ελέγχους, καθώς δεν αρκούν η Δημοτική Αστυνομία και οι ελεγκτές των περιφερειακών.