Skip to main content

Φώφη από Θεσσαλονίκη: Όποιος με αμφισβητεί ας το θέσει στο συνέδριο

Τι είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε κλειστή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη - Μήνυμα πρωτίστως στον Παύλο Γερουλάνο και δευτερευόντως στον Νίκο Ανδρουλάκη

Μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες εξέπεμψε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας απόψε στη Θεσσαλονίκη, σε κλειστή σύσκεψη στελεχών από την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Από το βήμα της σύσκεψης η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο των διεργασιών ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε όποιον θεωρεί ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας στο κόμμα να το θέσει ευθέως στο συνέδριο. Μια αναφορά η οποία θεωρείται ότι έχει αποδέκτες, πρωτίστως τον Παύλο Γερουλάνο και δευτερευόντως τον Νίκο Ανδρουλάκη, αν και ο τελευταίος, παρά την κριτική που ασκεί για τους χειρισμούς της κ. Γεννηματά, δεν έχει θέσει ζήτημα ηγεσίας, προς το παρόν τουλάχιστον.

Η κ. Γεννηματά εξήγησε για ποιο λόγο προχώρησε στην ίδρυση του ΚΙΝΑΛ, όχι υπό μορφή ενιαίου κόμματος, “για να προλάβουμε κάποιες άλλες μεθοδεύσεις” τόνισε, υποννοώντας ότι υπήρχαν από άλλους κινήσεις για ίδρυση νέου κόμματος στο χώρο της κεντροαριστεράς. Παράλληλα υπογράμμισε πως ΚΙΝΑΛ και ΠΑΣΟΚ είναι αλληλένδετα και “το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο”. Ξεκαθάρισε, επίσης, πως δεν θα ανεχθεί κινήσεις και πρωτοβουλίες ορισμένων “που είτε θέλουν να μας ρυμουλκύσουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ είτε να μας σπρώξουν σε μια συνεργασία με τη ΝΔ”.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε και για τα ζητήματα της επικαιρότητας. Αναφερόμενη στο προσφυγικό είπε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προβαίνει σε σπασμωδικές κινήσεις και κάνει ό,τι έκανε και ο προκάτοχός του, ενώ μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε πως “ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πιο καλός μαθητής του κ. Τσίπρα, καθώς το μόνο που κάνει είναι να προτρέπει τον κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τη συμφωνία την οποία ο ίδιος κατήγγειλε προεκλογικά”.

Μετά την κ. Γεννηματά μίλησαν ορισμένα στελέχη μεταξύ των οποίων ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μαγκριώτης ο οποίος εμφανίστηκε αρκετά επικριτικός απέναντι σε όσα είχε πει νωρίτερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο γραμματέας επικοινωνίας Κυριάκος Κυριάκος, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, οι γραμματείς Α' και Β' Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Κριθάριδης και Γιάννης Κυανίδης αντίστοιχα, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σιμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης κ.ά.