Skip to main content

Φώφη Γεννηματά: Μεγάλο ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων

Σοβαρότατες επιφυλάξεις εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την πιθανότητα να ανοίξουν εκ νέου τα σχολεία.

Τις «σοβαρότατες επιφυλάξεις» της σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά εν όψει των σημερινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού.

Μιλώντας χθες στον Ant1 η κ. Γεννηματά τόνισε πως η επιστροφή στην κανονικότητα και η επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής πρέπει να γίνει με προσεκτικά βήματα για να μην έχουμε υποτροπή της νόσου. «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνήσαμε ότι δεν θα ακολουθήσουμε στη χώρα μας τη στρατηγική της ανοσίας της αγέλης. Οποιαδήποτε απόφαση δεν πρέπει να είναι αντίθετη με αυτή την αρχή» ανέφερε και πρόσθεσε πως «το άνοιγμα των σχολείων είναι μεγάλο ρίσκο».

«Περιμένω να δω ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο και τις αυστηρές προϋπόθεσες για τις οποίες μίλησε ο κ. Τσιόρδας. Γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να ξεκινήσει από τα σχολεία; Η κυβέρνηση θέτει τις προτεραιότητες και οι επιστήμονες καθορίζουν το πώς. Περίμενα η κυβέρνηση να ξεκινήσει πρώτα από τις επιχειρήσεις και στο τέλος να ανοίξουν τα σχολεία. Κρατώ σοβαρότατες επιφυλάξεις» σημείωσε.

Όπως είπε, είναι λογικό να δοθεί προτεραιότητα στην Γ’ λυκείου και την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά όλα τα υπόλοιπα θέλουν προσεκτικό σχεδιασμό «Δώσαμε μάχη για να ανακοινωθεί ο περιορισμός της ύλης για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατόν. Όπως επίσης να ολοκληρωθεί το εξάμηνο και οι πτυχιακές εξετάσεις των τελειόφοιτων φοιτητών» επισήμανε, συμπληρώνοντας πως το Κίνημα Αλλαγής αναμένει τις τελικές αποφάσεις και το σχέδιο της κυβέρνησης.