Skip to main content

Φωκάς: Ιλαροτραγωδία τα διόδια σε Ωραιόκαστρο, Μάλγαρα, Χαλάστρα

Εξοργιστική φάρσα σε βάρος των Θεσσαλονικέων από την κυβέρνηση των πάλαι ποτέ υποκινητών του «Δεν Πληρώνω» χαρακτήρισε τα διόδια ο βουλευτής της ΕΚ.

Ως κακογραμμένη φάρσα σε βάρος των Θεσσαλονικέων από την κυβέρνηση που στο παρελθόν αποτέλεσε δεκανίκι για το κίνημα «Δεν Πληρώνω» χαρακτηρίζει την επικείμενη επιβολή διοδίων σε Ωραιόκαστρο, Μάλγαρα και Χαλάστρα ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς.

Σε ερώτηση του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο κ. Φωκάς επισημαίνει πως οι Θεσσαλονικείς θα επωμιστούν ένα ακόμη «χαράτσι» για διαδρομές που αφορούν εργασία – σπίτι και αντίστροφα.

«Στα τέλη Αυγούστου, το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου, αναμένεται να λειτουργήσει ο μετωπικός σταθμός διοδίων στο Ωραιόκαστρο. Η χρέωση θα ανέρχεται στα 40 λεπτά για τα ΙΧ, ενώ δια στόματος του προέδρου της Εγνατίας Οδού, Απόστολου Αντωνούδη «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους κατοίκους της περιοχής. Αποφασίστηκε, ωστόσο, οι άνεργοι να απαλλάσσονται από το κόστος και η διέλευσή τους να είναι δωρεάν» αναφέρεται στην ερώτηση, ενώ επισημαίνεται πως «η επιβολή διοδίων στο εν λόγω σημείο του οδικού άξονα δεν αποκλείεται να προκαλέσει κυκλοφοριακές παρενέργειες στο ήδη βεβαρημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα που μαστίζει το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης».

«Την ίδια στιγμή, προχώρησε η αδειοδότηση τεσσάρων από τα 43 πλευρικά διόδια που πρόκειται να δημιουργηθούν στην Εγνατία Οδό. Ο λόγος για τα διόδια στους κόμβους Μαλγάρων και Χαλάστρας, που, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, έχουν ως στόχο να ανακόψουν την «έξοδο» οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό προς αποφυγή καταβολής διοδίων. Βέβαια λησμονούν πως, και οι κάτοικοι των περιοχών Χαλάστρας - Κυμίνων – Μαλγάρων , θα γίνουν αποδέκτες μίας άδικης επιβάρυνσης και δεν αποκλείεται στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τα διόδια να επιλέγουν άλλους παράδρομους, που λόγω παλαιότητας εγκυμονούν κινδύνους», αναφέρει ο κ. Φωκάς λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα παραπάνω θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ιλαροτραγωδία από την κυβέρνηση των πάλαι ποτέ υποκινητών του κινήματος «Δεν Πληρώνω», αλλά και εξοργιστική φάρσα σε βάρος των Θεσσαλονικέων.

Κατόπιν των παραπάνω ο κ. Φωκάς ρωτά τον υπουργό αν υπάρχει πρόβλεψη για τη λήψη μέτρων αποκατάστασης της αδικίας για τους Θεσσαλονικείς ,που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα οδικά τμήματα για την καθημερινή τους μετάβαση από τα σπίτια στις εργασίες τους και αντίστροφα.