Skip to main content

Φωκάς: Οι εργαζόμενοι θέλουν δεδουλευμένα και εργασία(φώτο)

Συγκεντρωμένες έξω από το πρώην κεντρικό κατάστημα της Φωκάς, στη Τσιμισκή, είναι 50 και πλέον εργαζόμενες της επιχείρησης, που απαιτούν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Συγκεντρωμένες έξω από το πρώην κεντρικό κατάστημα της Φωκάς, στη Τσιμισκή, είναι 50 και πλέον εργαζόμενες της επιχείρησης, που απαιτούν τα δεδουλευμένα έξι μηνών που τους οφείλονται από την εταιρεία και, εκφράζουν αγωνία για το μέλλον τους.

Όπως δήλωσαν στη Voria.gr, αυτό που επιδιώκουν είναι η καταβολή των έξι μισθών που τους οφείλονται, αφού την προηγούμενη Παρασκευή, την ημέρα δηλαδή που μπήκε λουκέτο στο κατάστημα, επρόκειτο να τους καταβληθεί το 15% της μισθοδοσίας του Μαρτίου.

Για πολλές από τις υπαλλήλους της Φωκάς, το σημαντικό δεν είναι η λειτουργία του καταστήματος από τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά να μπορέσουν να εργαστούν σε όποια επιχείρηση επαναλειτουργήσει το συγκεκριμένο πολυκατάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας, έκανε έξωση στη Φωκάς επειδή η εταιρεία όφειλε μισθώματα ενός έτους που συνολικά ανέρχονται σε περίπου 1,2 εκατ. ευρώ κι' επειδή ο ενοικιαστής δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα για την καταβολή των μισθωμάτων και την κάλυψη των χρεωστούμενων.  

Τις εργαζόμενες επισκέφθηκε το πρωί και ο διευθύνων σύμβουλος της Φωκάς, Ανέστης Φωκάς, καθώς η διοίκηση της εταιρείας, παρά την αμετάκλητη απόφαση της Μονής να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την ενοικίαση του ακινήτου, συνεχίζει να επιμένει ότι η Εκκλησία θα πρέπει να μεταβάλει τη στάση της για να μη χάσουν οι υπάλληλοι τις δουλειές τους και να μπορέσει η εταιρεία να προχωρήσει στο άρθρο 99.

Image
Φωκάς: Οι εργαζόμενοι θέλουν δεδουλευμένα και εργασία(φώτο)