Skip to main content

Φωκάς: Στοιχεία για κατασπατάληση χρημάτων από το ΚΕΕΛΠΝΟ (φωτο)

Στα πορίσματα των ορκωτών λογιστών φαίνεται να εντοπίζονται μεγάλα χρηματικά ποσά που δαπανούσε για να νοικιάζει με leasing υπερπολυτελή οχήματα

Στοιχεία για την «κατασπατάληση χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ» παρουσίασε χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Φωκάς «αποκάλυψε τα χρηματικά ποσά που δαπανούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ για να νοικιάζει με leasing υπερπολυτελή οχήματα μάρκας Chrysler, αλλά και τα μπόνους που έπαιρναν οι υπάλληλοι λόγω… μετακόμισης!».

«Αυτά τα στοιχεία είναι ένα πολύ  μικρό δείγμα για την κατασπατάληση υπέρογκων ποσών εδώ και πολλά χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Στα πορίσματα περιγράφεται μία κατάσταση ασυδοσίας, που οφείλεται στο ιδιαίτερα προκλητικό καθεστώς βάσει του οποίου λειτουργούσε αυτός ο φορέας. Έχω στα χέρια μου στοιχεία, τα οποία θα παρουσιάσω και στις επόμενες συνεδριάσεις, που εμένα προσωπικά με έχουν αφήσει άφωνο. Θα κάνω ότι μπορώ για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, γιατί αυτά τα χρήματα ανήκουν στον ελληνικό λαό», εξήγησε ο κ. Φωκάς.