Skip to main content

Φολέγανδρος: Βρέθηκε τουρίστρια που είχε χαθεί από την Παρασκευή(φωτο)

Τα ίχνη της 47χρονης τουρίστριας από τη Νέα Ζηλανδία είχαν χαθεί από την Παρασκευή στη Φολέγανδρο - Εντοπίστηκε σώα από το Λιμενικό.

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε για την ανεύρεση 47χρονης τουρίστριας, από τη Νέα Ζηλανδία, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από την Παρασκευή στη Φολέγανδρο.

 Η 47χρονη εντοπίστηκε σήμερα το πρωί 40 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του νησιού και είναι καλά στην υγεία της.

Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της 02-11-2019, ότι η εν λόγω αλλοδαπή είχε μεταβεί με λέμβο στην ακτή κόλπου Αγκάλης της Φολέγανδρου, μεσημβρινές ώρες της 01-11-2019 και έκτοτε αγνοούνταν.

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην επιχείρηση συμμετείχαν επτά (07) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, τρία (03) ιδιωτικά σκάφη, ένα αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο Π.Ν., καθώς και παραπλέοντα σκάφη. Πλωτό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στον εντοπισμό και τη διάσωση της 47χρονης, την οποία μετέφερε με ασφάλεια στο Ηράκλειο.

Η γυναίκα βρισκόταν για διακοπές με ιστιοπλοϊκό στο νησί με τον σύζυγό της.

Το λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη διάσωση της γυναίκας: