Skip to main content

Folli Follie:Δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Τη δέσμευση ζήτησε από το Συμβούλιο ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση της Folli Follie.

Δεσμεύθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της οικογένειας Κουτσολιούτσου καθώς και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας η οποία βρίσκεται στη δίνη της δικαστικής έρευνας.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το capital.gr, το βούλευμα έχει φτάσει ήδη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις χρηματιστηριακές εταιρείες.

Τη δέσμευση ζήτησε από το Συμβούλιο ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος διενεργεί την  έρευνα για την υπόθεση της Folli Follie. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη περί της προσημείωσης υποθήκης επί ακινήτων του ζεύγους Δημήτρη και Καίτης Κουτσολιούτσου και συγκεκριμένα επί της πολυτελούς βίλας της οικογένειας στην τοποθεσία Ξυλοκέριζα στις Σπέτσες, λίγες εβδομάδες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο με τα πλαστά οικονομικά στοιχεία της Folli Follie.

Οπως αποκαλύφθηκε, η εταιρεία που χορήγησε το δάνειο ύψους 36 εκατ. ευρώ τελούσε μέχρι περί λίγο καιρό υπό τη διαχείριση του αντιπροέδρου της ελβετικής Dufry, εταιρείας στην οποία η Folli Follie είχε πωλήσει στο παρελθόν τη δραστηριότητα στον κλάδο του travel retail (KAE).

Περαιτέρω, η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, των θυρίδων καθώς και άλλων κινητών περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιείται μετά και την αποκάλυψη της εκτεταμένης παραποίησης οικονομικών στοιχείων των δραστηριοτήτων της εταιρεία στην Ασία, όπως φανέρωσε το πόρισμα της Alvarez & Marsal.

Η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας Κουτσολιούτσου καθώς και ορισμένων μελών του δ.σ. της εταιρείας, έπειτα από σχετική παραγγελία του αρμόδιου εισαγγελέα κ. Δραγάτση, φέρνει στο προσκήνιο το σκέλος των ποινικών ευθυνών για το σκάνδαλο Folli Follie, με τις εξελίξεις στο επόμενο διάστημα να αναμένονται ταχύτατες.