Skip to main content

Φονική ληστεία στην Τούμπα: Ισόβια στον 27χρονο - Βγαίνει από τη φυλακή ο δεύτερος

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι, ενώ ο 36χρονος που καταδικάστηκε για συνέργεια στη ληστεία βγαίνει από τη φυλακή.

Σε ισόβια και επιπλέον ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 11 ετών καταδικάστηκε ο 27χρονος κατηγορούμενος για τη φονική ληστεία με θύμα τον 44χρονο Μάριο σε ψιλικατζίδικο στην Τούμπα τον Νοέμβριο του 2021.

Στον 36χρονο συγκατηγορούμενό του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 2 μηνών.

Σημειώνεται ότι για τον δεύτερο κατηγορούμενο αποφασίστηκε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι βγαίνει από τη φυλακή, όπου παρέμεινε τους τελευταίους 10 μήνες. Ωστόσο υποχρεούται να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και να παρακολουθεί το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τούς έκρινε ομόφωνα ένοχους όπως κατηγορούνται, τον πρώτο δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και τον δεύτερο για συνέργεια στη ληστεία και κατοχή ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους.

«Δεν τον πυροβόλησε από αμέλεια, όπλισε», είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου για τον πρώτο κατηγορούμενο ενώ για τον δεύτερο ανέφερε πως αν «ήθελε να φύγει θα έφευγε, ωστόσο παραδέχθηκε πως πήρε και 100 ευρώ».

Την ενοχή τους είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας. «Όπλισε επιδεικτικά το όπλο, γνωρίζοντας ακριβώς τι κάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

Φόνος στο ψιλικατζίδικο: Συγκλονίζει η μάνα-«Άκουσα στο ραδιόφωνο ότι το παιδί μου πέθανε»

Ληστεία μετά φόνου στην Τούμπα: «Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω, πήγα μόνο για να κλέψω»

Ληστεία μετά φόνου στην Τούμπα: «Το θύμα μού έπιασε το χέρι και τότε πατήθηκε η σκανδάλη»