Skip to main content

Φόνος στο ψιλικατζίδικο: Συγκλονίζει η μάνα-«Άκουσα στο ραδιόφωνο ότι το παιδί μου πέθανε»

Σπαρακτική η κατάθεση της μητέρας του άτυχου Μάριου, που πυροβολήθηκε από ληστή την ώρα που έκανε τη βάρδια σε ψιλικατζίδικο

Σπαρακτική ήταν η κατάθεση της μητέρας του 44χρονου Μάριου, που πυροβολήθηκε σε σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ληστείας σε ψιλικατζίδικο στην Τούμπα.

Η υπόθεση, που συγκλόνισε τη χώρα τον Νοέμβριο του 2021, εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης και πρώτη κλήθηκε να καταθέσει η μητέρα του θύματος, που πριν ακόμα ξεκινήσει η δίκη δήλωσε ότι είναι «πιο χάλια από την προηγούμενη φορά», που ξέσπασε όταν είδε τους κατηγορούμενους.

Η γυναίκα ερωτήθηκε για τη στιγμή που έμαθε για τον θάνατο του γιου της, και είπε πως στην αρχή τής είπαν μόνο ότι δεν είναι καλά, προσθέτοντας πως η ίδια κατέρρευσε.

Διαβάστε ακόμη: Ληστεία μετά φόνου στην Τούμπα: «Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω, πήγα μόνο για να κλέψω»

«Πήγαινα με ταξί στο νοσοκομείο και άκουσα στο ραδιόφωνο ότι παιδί μου πέθανε. Άρχισα να φωνάζω», είπε η μάρτυρας κλαίγοντας.

«Ήταν πολύ καλό το παιδί μου, εργατικό, πήγε στη βραδινή βάρδια για να ζούμε λίγο πιο άνετα. Δεν πείραξε κανέναν. Ήταν ο μοναχογιός μου, ο μόνος άνθρωπος που μου έμεινε όταν πέθανε ο άνδρας μου», πρόσθεσε.

«Έξι Νοεμβρίου τον βάφτισα, έξι Νοεμβρίου τον έχασα», είπε φανερά φορτισμένη.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου που είπε πως αντίκρισε ένα μαγαζί μέσα στα αίματα, ενώ έλειπαν και χρήματα, περίπου 500 ευρώ, μέσα από το ταμείο. «Αν δεν ήταν ο Μάριος, θα ήμουν εγώ στο μαγαζί εκείνη την ώρα», σημείωσε και περιέγραψε τον Μάριο ως έναν εξαιρετικό άνθρωπο και πολύ καλό υπάλληλο.

Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις των αστυνομικών που μετέβησαν στο ψιλικατζίδικο μετά το τραγικό συμβάν.