Skip to main content

Φονική παράσυρση 21χρονης: «Το όχημα άρχισε να διολισθαίνει πριν χτυπήσει τη φοιτήτρια»

Με περίπου 50 χλμ/ώρα υποστηρίζει ότι κινούταν ο 26χρονος οδηγός του οχήματος που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη Έμμα στο κέντρο της πόλης.

Στο πένθος και τη θλίψη έχουν βυθιστεί οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας η οποία έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες μετά την παράσυρση της από αυτοκίνητο στην Καμάρα Θεσσαλονίκης.

Η οικογένεια της πέρασε το πρωί της Τρίτης το κατώφλι της Ε’ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής. Η οικογένεια προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας που αποδίδεται στον 26χρονο οδηγό και τη 19χρονη συνοδηγό του. Οι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο, ο πρώτος ως φυσικός αυτουργός και η δεύτερη ως απλή συνεργός στην πράξη αυτή.

Οι γονείς της 21χρονης εμφανίζονται οργισμένοι από τα όσα φέρεται να ισχυρίζεται ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος ανέφερε πως εάν η 21χρονη περνούσε από διάβαση τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, ο 26χρονος υποστήριξε ενώπιον των Αρχών πως κινούνταν με περίπου 50 χλμ/ώρα όταν η φοιτήτρια πετάχτηκε στον δρόμο με αποτέλεσμα να την παρασύρει, προσθέτοντας πως εάν η κοπέλα είχε περάσει από διάβαση το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί. 

Τους ισχυρισμούς του ωστόσο φαίνεται πως διαψεύδουν αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι σε καταθέσεις τους αναφέρουν πως ο οδηγός, δεδομένης της περιοχής, κινούνταν με αυξημένη ταχύτητα. Μάλιστα, μάρτυρες σημειώνουν πως το αυτοκίνητο είχε αρχίσει να διολισθαίνει πριν χτυπήσει την άτυχη φοιτήτρια, κάτι που «μαρτυρά» πως ο οδηγός είχε χάσει τον έλεγχο του οχήματος από πριν. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Νίκος Ρουσσόπουλος, μιλώντας στο kathimerini.gr, ανέφερε πως στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του δράστη. 

«Σήμερα εμφανιστήκαμε ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης και ασκήσαμε τα δικαιώματά μας προς υποστήριξη της κατηγορίας. Λάβαμε αντίγραφα της δικογραφίας στην οποία εντοπίζονται πάρα πολλές ασάφειες από τον δράστη και κυρίως μαρτυρικές καταθέσεις οι οποίες τον διαψεύδουν. Κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα και είχε αρχίσει ήδη να πλαγιολισθαίνει πριν χτυπήσει την κοπέλα» πρόσθεσε. 

Παράλληλα, ο δικηγόρος σημείωσε σε δηλώσεις του πως, καθώς η νεαρή κοπέλα βρισκόταν αιμόφυρτη στο οδόστρωμα μετά τη θανατηφόρα παράσυρση, άγνωστος έκλεψε το πορτοφόλι της, που περιείχε 1.500 ευρώ.

Διαβάστε: Παράσυρση 21χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Έκλεψαν 1.500 ευρώ από την Έμμα ενώ χαροπάλευε»