Skip to main content

Φορείς της Λάρισας ετοιμάζουν αγωγές για το κλείσιμο των Τεμπών

Τη νομική διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις επιχειρήσεις της Λάρισας, που έχουν υποστεί ζημιές λόγω του αποκλεισμού της κοιλάδας των Τεμπών, εξετάζουν το Επιμελητήριο Λάρισας και ο ΣΘΕΒ.
Τη νομική διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις επιχειρήσεις του νομού Λάρισας, που έχουν υποστεί ζημιές λόγω του αποκλεισμού της κοιλάδας των Τεμπών, εξετάζουν πλέον οι διοικήσεις του Επιμελητηρίου Λάρισας και του ΣΘΕΒ.

Στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Λάρισας, η διοίκησή του υπογράμμισε ότι έχουν γιγαντωθεί οι επιπτώσεις του κλεισίματος των Τεμπών στις τουριστικές επιχειρήσεις των βορείων παραλίων του νομού, των οποίων τα διαφυγόντα κέρδη είναι τεράστια, αφού τα καταστήματά τους είναι αποκλεισμένα.

Επίσης, σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, εξαιτίας του μειωμένης κίνησης αλλά και του αυξημένου μεταφορικού κόστους. Οι τελευταίοι ζητούν, μάλιστα, να επιτραπεί η διέλευσή τους από τον παραλιακό άξονα της Λάρισας, όπως συνέβη και με τα λεωφορεία των Υπεραστικών ΚΤΕΛ. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει ήδη αρχίσει να διερευνά τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημιώσεων, αναμένοντας και το πόρισμα σε σχέση με το ποιός ευθύνεται για την κατολίσθηση στα Τέμπη.

Το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, ώστε να τεθούν υπόψιν του όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του νομού, μετά το κλείσιμο των Τεμπών, αλλά και να ζητηθεί η παρέμβασή του για την άμβλυνσή τους. Την ίδια ώρα και η διοίκηση του ΣΘΕΒ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημιώσεις για τα μέλη του Συνδέσμου, που έχουν υποστεί ζημιές, μετά τον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών.