Skip to main content

Φόρεσε γιορτινά η Άνω Πόλη - Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο (video)

Τσουχτερό κρύο, ζεστή σοκολάτα και μελωδικά κάλαντα έκαναν τους κατοίκους της Γ' κοινότητας Θεσσαλονίκης να μπουν για τα καλά στο πνεύμα των εορτών.

Μύρισαν Χριστούγεννα σήμερα στην Άνω Πόλη. Τσουχτερό κρύο, ζεστή σοκολάτα και μελωδικά κάλαντα έκαναν τους κατοίκους της Γ' κοινότητας Θεσσαλονίκης αλλά και τους επισκέπτες που βρέθηκαν στην εκδήλωση της φωταγώγησης του δέντρου στην πλατεία Κουλέ Καφέ να μπουν για τα καλά στο πνεύμα των εορτών.

Και 3,2,1...το όμορφο έλατο φωτίζεται με λαμπιόνια, έτοιμο να συντροφεύσει τους κατοίκους της Άνω Πόλης τις γιορτινές μέρες χαρίζοντάς τους στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Οι μυρωδιές από τη σοκολάτα, το κρασί και τα γλυκά ευγενική χορηγία των τοπικών επιχειρήσεων κατακλύζουν την ατμόσφαιρα και οι παρευρισκόμενοι τα απολαμβάνουν, συζητώντας χαλαρά και με διάθεση, όπως ακριβώς απαιτεί η εορταστική περίοδος.

Τις δικές του ευχές έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, με το σύνθημα του οποίου άναψε το δέντρο. Ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως είναι ιδιαίτερη χαρά γι'αυτόν η φωταγώγηση του δέντρου στην Γ' κοινότητα, καθώς είναι ο τόπος που μένει και αγαπά, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως Χριστούγεννα δεν γιορτάζει μόνο η Αριστοτέλους αλλά κάθε κοινότητα, λέγοντας πως κάθε δέντρο είναι σημαντικό.

Τα μουσικά σύνολα του Ωδείου Άνω Πόλης και χορωδίες έψαλλαν τα κάλαντα και χάρισαν μελωδίες  παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα τραγούδια. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει ο αρχιμουσικός Παναγιώτης Διαμαντής. Συμμετείχαν η Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Άνω Πόλης, με την ορχήστρα πνευστών, την παιδική χορωδία αλλά και τη μικτή χορωδία.

Η πανηγυρική Χριστουγεννιάτικη συναυλία των μουσικών συνόλων του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 18.00 στο θέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν.Παναγίας Λαοδηγήτριας (Αισχύλου 17).