Skip to main content

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Φερστάπεν

Ο αγώνας στην Ιαπωνία, διεκόπη στον τρίτο από τους 53 γύρους που είχαν προγραμματισθεί αρχικά, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε την πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία, δεν στέρησε τελικά από τον Μαξ Φερστάπεν, την ευκαιρία να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στην Φόρμουλα Ενα, για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Ο Ολλανδός «πιλότος» της Red Bull, είδε πρώτος την καρό σημαία στο ιαπωνικό Grand Prix, καθώς οι οδηγοί ολοκλήρωσαν τους 28 από τους 53 γύρους του αγώνα.

Ο αγώνας, διεκόπη στον τρίτο από τους 53 γύρους που είχαν προγραμματισθεί αρχικά, λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και δύο αποχωρήσεων και επανάρχισε μετά την πρώτη δοκιμή της πίστας, πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, στις 10:23 ώρα Ελλάδας. Και όπως προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί, το Grand Prix, σταμάτησε λίγο μετά τις 11 ώρα Ελλάδας, καθώς συμπληρώθηκαν τρεις ώρες από την πρώτη εκκίνηση.

Δεδομένου ότι ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρκ τερμάτισε στην δεύτερη θέση, η «στέψη» του Φερστάπεν πήρε μετάθεση για τον αγώνα, που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στο Τέξας. Ομως, λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό, ανακοινώθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων για τον Λεκλέρκ, ο οποίος, εντέλει, κατέλαβε την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης, καθώς δεύτερος «ανέβηκε» ο «ομόσταυλος» του Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρες.

«Είναι τρελό, τα συναισθήματά μου είναι απίστευτα. Ο πρώτος τίτλος, ήταν λίγο πιο... συναισθηματικός, ο δεύτερος πιο όμορφος», σχολίασε λίγο μετά την οριστικοποίηση του τίτλου, ο Φερστάπεν.