Skip to main content

Φοροαπαλλαγή της ΔΕΘ-HELEXPO για 12 μήνες προτείνει ο Μασούτης

Είναι προφανές ότι η ΔΕΘ-Helexpo είναι αυτή που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από τη ματαίωση της φετινής διοργάνωσης, είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ.

Την πλήρη φοροαπαλλαγή και εισφοροαπαλλαγή της ΔΕΘ-Helexpo AE για 12 μήνες ως αντιστάθμισμα της απώλειας εσόδων λόγω ακύρωσης της ΔΕΘ πρότεινε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Γιάννης Μασούτης, στην τηλεδιάσκεψη φορέων της Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Σχέδιο ανάκαμψης ζητούν οι φορείς μετά την ακύρωση της ΔΕΘ

Συγκεκριμένα, ο κ. Μασούτης πρότεινε την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ για 12 μήνες, φόρου εισοδήματος για τη χρήση 2020, ΕΝΦΙΑ για το 2020 και εργοδοτικών εισφορών για 12 μήνες.

Μάλιστα, όπως είπε, θα πρέπει να γίνει μια γενναία έκπτωση σε χρεώσεις ΔΕΗ και ΕΥΑΘ για 12 μήνες, ενώ ακόμη, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή της εταιρείας από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών και φόρων για 12 μήνες.

«Η ΔΕΘ αποτελεί ένα θεσμό άρρηκτα δεμένο με την ιστορία της πόλης μας και ήταν πάντα μια γιορτή για τη Θεσσαλονίκη και μια διοργάνωση με διεθνή ακτινοβολία και ιδιαίτερη σημασία για την τοπική αλλά και ολόκληρη την ελληνική οικονομία. Είναι προφανές ότι η ΔΕΘ-Helexpo AE είναι αυτή που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την απόφαση ματαίωσης της φετινής διοργάνωσης της γενικής έκθεσης του Σεπτεμβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.