Skip to main content

Με γραβάτα σε εκδήλωση ομογενών ο Νίκος Παππάς (φωτο)

Η επιλογή του χρώματος πιθανώς να υπαγορεύτηκε, είτε από κάποιο dress code των διοργανωτών είτε από την ανάγκη να τιμηθεί ο Τραμπ ως ρεπουμπλικάνος

«Γραβατωμένος», για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε κυβερνητικό αξίωμα, εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς στις ΗΠΑ, όπου και παρέστη μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Εγκαινίων της Αμερικανικής Προεδρίας προς τιμήν των Ελληνοαμερικανών-μελών της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Παππάς, από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015, ακολουθούσε το παράδειγμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν φοράει γραβάτα, υποσχόμενος μάλιστα να τη φορέσει μόνο αν θα μειωθεί το χρέος της χώρας.

Ωστόσο η εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ φαίνεται ότι άλλαξε τα δεδομένα και ένα υπερατλαντικό ταξίδι στάθηκε αρκετό για να αλλάξει γνώμη και να φορέσει γραβάτα κόκκινου χρώματος.

Η επιλογή του χρώματος πιθανώς να μην έχει να κάνει με τη γνωστή ιδεολογική προτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ προς το κόκκινο, αλλά να υπαγορεύτηκε είτε από κάποιο dress code των διοργανωτών είτε από την ανάγκη να τιμηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ που είναι ρεπουμπλικανός και το επίσημο χρώμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είναι το κόκκινο.

Εξάλλου, και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Γιώργος Πατούλης φορούσαν αμφότεροι κόκκινες γραβάτες.

Πηγή φωτογραφιών: Βηματοδότης