Skip to main content

Φοροτεχνικοί Θεσσαλονίκης:Επιχειρήσεις κινδυνεύουν να χάσουν επιδότηση

Υπάρχει ζήτημα όσον αφορά τις προϋποθέσεις που τίθενται στο πρόγραμμα και αφορά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το 2019.

Μια σημαντική επισήμανση κάνουν με επιστολή τους οι Φοροτεχνικοί της Θεσσαλονίκης αναφορικά με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

Όπως αναφέρουν απευθυνόμενοι στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, υπάρχει ζήτημα όσον αφορά τις προϋποθέσεις που τίθενται στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα για την πρώτη, που αφορά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για την χρήση του 2019 που θα έπρεπε να υποβληθεί έως την ημερομηνία της δημοσίευσης του παρούσης, δηλαδή 03/09/2020.

«Θεωρούμε πως η ορθή διατύπωση είναι να έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα, διότι υπάρχουν ατομικές επιχειρήσεις όπου τα φυσικά πρόσωπα αυτά είναι μέλη νομικών προσώπων που τηρούν απλογραφικά βιβλία και η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων μελών αυτών των νομικών προσώπων λήγει στις 15/09/2020 και δεν έχουν υποβάλει ακόμη την δήλωση φορολογίας εισοδήματος», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι φοροτεχνικοί ζητούν από τον κ. Τζιτζικώστα να διορθώσουν τη συγκεκριμένη διατύπωση στην εν λόγω προϋπόθεση, ώστε να μην αποκλειστεί καμία επιχείρηση που θα δικαιούταν και θα χρειάζονταν την επιδότηση.