Skip to main content

Φόρουμ Δελφών: Πέντε πρωθυπουργοί των Βαλκανίων στο Ζάππειο Μέγαρο

στην Αθήνα θα παρευρίσκονται στις ίδιες ημέρες ο Ζόραν Ζάεφ και οι πρωθυπουργοί Μαυροβουνίου, Σερβίας, Σλοβενίας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι τοποθετήσεις, αλλά κυρίως οι άτυπες συναντήσεις τους στην Αθήνα, πέντε πρωθυπουργών των Βαλκανίων που παίζουν σημαντικό ρόλο στις ισορροπίες της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας στην περιοχή.

Με αφορμή το Οικονομικό Φόρουμ του Δελφών που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 10 έως τις 15 Μαΐου, έρχεται στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Στα πάνελ του Φόρουμ συμμετέχει και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, αλλά και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και διπλωμάτες, όπως ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται περισσότερο ενδιαφέρουσες, καθώς στην Αθήνα θα παρευρίσκονται στις ίδιες ημέρες οι πρωθυπουργοί των Μαυροβουνίου, Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, Σλοβενίας, Γιανέζ Γιάνσα, και Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντότικ.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register