Skip to main content

Φόρουμ ΔΕΘ: Πότε έρχονται Μητσοτάκης και Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

Το φόρουμ μετατέθηκε κατά περίπου μία εβδομάδα και θα πραγματοποιηθεί τελικά από την Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Η ολιγοήμερη μετάθεση του πολιτικο-οικονομικού Thessaloniki Helexpo Forum το οποίο έχει προγραμματιστεί να γίνει από τη ΔΕΘ-Helexpo στη θέση της ματαιωθείσας 85ης ΔΕΘ, συνεπάγεται αυτομάτως και αλλαγές στις ημερομηνίες άφιξης των πολιτικών αρχηγών στη Θεσσαλονίκη. Όπως γνωστοποιήθηκε νωρίτερα το φόρουμ μετατέθηκε κατά περίπου μία εβδομάδα και θα πραγματοποιηθεί τελικά από την Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πηγή της ΔΕΘ-Helexpo η μετάθεση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να γίνει καλύτερη προετοιμασία. Πέρα από τους όποιους τεχνικούς και οργανωτικούς λόγους, η ανάγκη μετάθεσης του φόρουμ υπαγορεύτηκε μετά και όσα συζητήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη των φορέων της πόλης την οποία διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσω τηλεδιάσκεψης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή στη σύσκεψη υποβλήθηκαν πολλές νέες προτάσεις σχετικά με τη θεματολογία του φόρουμ οι οποίες είναι πολύ αξιόλογες αλλά χρειάζονται κάποιον επαρκή χρόνο προκειμένου να οργανωθούν καλύτερα.

Έτσι η διοίκηση της  ΔΕΘ-Helexpo αποφάσισε να μεταθέσει για λίγες ημέρες το φόρουμ, προσθέτοντας επίσης μία επιπλέον ημέρα, φτάνοντας τελικά στις δέκα. Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία με το γραφείο του πρωθυπουργού προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη σε εκείνες τις ημερομηνίες. Το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κι έτσι οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού για το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει το καθιερωμένο πρόγραμμα, δηλαδή ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς, αλλά σε πολύ ολιγομελές ακροατήριο καθώς και παραχώρηση της συνέντευξης Τύπου. Βεβαίως, το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη ενδέχεται να περιλαμβάνει και άλλες δράσεις οι οποίες θα οριστικοποιηθούν όμως το επόμενο διάστημα.

Αντιστοίχως μετατίθεται και η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά μία εβδομάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει στην πόλη το διήμερο 19 και 20 Σεπτεμβρίου, ακολουθώντας κι αυτός το καθιερωμένο τελετουργικό, δηλαδή ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς αλλά και συνέντευξη Τύπου. Από αύριο η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo θα επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα κόμματα προκειμένου να κλείσει το πρόγραμμα των επισκέψεων των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών.