Skip to main content

Φόρουμ για την ανακύκλωση ηλεκτρικών αποβλήτων στην Νέα Τρίγλια

Πραγματοποιείται παράλληλα με την ημερίδα «Συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μείωση των εκπομπών CO2 και τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία»

Το Πράσινο Ταμείο, σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ, την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό RREUSE, θα διεξάγει το 2ο Φόρουμ Διαβούλευσης στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο: «Ανάπτυξη και επίδειξη μοντέλων πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)» και ακρωνύμιο «LIFE RE-WEEE», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον.

Το 2ο Φόρουμ Διαβούλευσης συνδιοργανώνεται και πραγματοποιείται παράλληλα με την Ημερίδα με θέμα τη «Συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μείωση των εκπομπών CO2 και τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία» σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας και το δίκτυο πόλεων «ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ» την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Στόχος του 2ου φόρουμ διαβούλευσης είναι να συζητηθεί το θέμα της δημιουργίας συνολικά 2 Κέντρων Διαλογής Ταξινόμησης (ΚΔΤ) ΑΗΗΕ, σε 1 Δήμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε 1 Δήμο της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία θα συγχρηματοδοτηθούν από το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE και το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου. Για το σκοπό αυτό, αναμένεται να προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός/εκδήλωση ενδιαφέροντος από το Πράσινο Ταμείο στα μέσα του Φθινοπώρου, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Αττικής. Στη διάρκεια του 2ου Φόρουμ Διαβούλευσης, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τους στόχους του έργου “LIFE RE-WEEE” και τα βήματα που έχουν ακολουθηθεί προκειμένου να δημιουργηθούν τα 2 ΚΔΤ. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει εποικοδομητικός διάλογος προκειμένου να απαντηθούν πιθανά ερωτήματα των παρευρισκόμενων.