Skip to main content

Φόρουμ για την ενεργειακή βιωσιμότητα του Δ. Θεσσαλονίκης

Το σχέδιο δράσης για την ενεργειακή βιωσιμότητα και την εφαρμογή ενεργειακών μοντέλων σε εκπαίδευση και κοινωνία θα συζητηθούν στο φόρουμ που διοργανώνει ο Δ. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρ

Tο σχέδιο δράσης για την ενεργειακή βιωσιμότητα του Δήμου καθώς επίσης η εφαρμογή εναλλακτικών ενεργειακών μοντέλων στην εκπαίδευση και στην κοινωνία βρίσκονται στο επίκεντρο των εργασιών του 2ου τοπικό φόρουμ που διοργανώνει την Παρασκευή ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο υλοποίησης του συμφώνου των δημάρχων για το έργο “energy for Mayors”.

Η συγκεκριμένη δράση, σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης έχει στόχο, τη συμμετοχή των φορέων της τοπικής κοινωνίας στη διαμόρφωση του Σχεδίου Δράσης του Δήμου για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ), την αναλυτική ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το ΣΔΑΕ και την εξασφάλιση της σχετικής συναίνεσης για την υλοποίησή του και τέλος την υποστήριξη του Δήμου για τη σύνταξη Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ) στo πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων.

Οι εργασίες της εκδήλωσης που θα ξεκινήσουν στις 9.00 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 15.30 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αποσκοπούν στη διεξαγωγή συγκεκριμένων δράσεων προκειμένου να υπάρξει ευαισθητοποίηση των φορέων της πόλης και των πολιτών της και περιλαμβάνουν δύο συνεδρίες με τρεις θεματικές ενότητες η κάθε μία.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή σχολείων και εκπαιδευτικών, ΜΚΟ και τοπικών φορέων από γειτονιές της πόλης, φορέων χρηματοδότησης δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και διοργανώνεται σε συνέχεια με το 1ο Φόρουμ στο πλαίσιο υλοποίησης του συμφώνου των δημάρχων για το έργο “energy for Mayors”. Περιλαμβάνει τις εξής συνεδρίες:

-  Η ενέργεια στην εκπαίδευση και στην κοινωνία
-        Θεματική Ενότητα Ι: Δράσεις μαθητών για το περιβάλλον και την ενέργεια.
-        Θεματική Ενότητα ΙΙ: Το Δημοτικό όραμα και ο ρόλος των σχολείων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των οργανώσεων.
-        Θεματική Ενότητα ΙΙΙ: Προγραμματισμός δράσεων για σχολεία και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

-  Το σχέδιο δράσης για την ενεργειακή βιωσιμότητα του Δήμου
-         Θεματική Ενότητα Ι: Εξοικονόμηση ενέργειας και ΑΠΕ στα κτίρια.
-         Θεματική Ενότητα ΙΙ: Μεταφορές.
-         Θεματική Ενότητα ΙΙΙ: Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση πολιτών.