Skip to main content

Φόρουμ των Δελφών: Οι προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος

Στο επικέντρο του του 7oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα βρεθεί η οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος.

Ο ρόλος της Θεσσαλονίκης στο μέλλον έτσι ώστε η Βόρεια Ελλάδα να μεταμορφωθεί σε οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης θα βρεθεί στο επίκεντρο του 7oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με τίτλο «New Realities», που θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, από Τετάρτη 6 έως και το Σάββατο 9 Απριλίου και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
 
«Σε αυτόν τον οικονομικό και γεωπολιτικής σημασίας μετασχηματισμό, ο ρόλος της Θεσσαλονίκης είναι κρίσιμος, αφού μπορεί να μετατραπεί σε επιχειρηματικό και επενδυτικό κόμβο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Προϋπόθεση αποτελεί ο μετασχηματισμός της ίδιας της συμπρωτεύουσας σε οικονομικό πρωταγωνιστή της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης και της Μεσογείου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Φόρουμ των Δελφών.
 
Μεταξύ των ομιλητών που θα λάβουν μέρος είναι ο Σταύρος Καλαφάτης, υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης,ο Ορέστης Καβαλάκης, Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Elizabeth K. Lee, ο Ζαχαρίας Ραγκούσης πρόεδρος & διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, ο Αναστάσιος Τζήκας, πρόεδρος της  ΔΕΘ - Helexpo ΑΕ & Τεχνόπολις Α.Ε, ο Danilo Stojanovic, Manufacturing Operations Director στην JT International, ο Ιωάννης Κιρκινέζης, Business Development Director στη Hill International, ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ο Χριστόδουλος Τοψίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου.
 
Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register.