Skip to main content

Φορτηγό στο Έσσεξ: Δύο αδέλφια από Βόρεια Ιρλανδία αναζητά η αστυνομία

Δύο αδέλφια από τη Βόρεια Ιρλανδία καταζητούνται ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία και διακίνηση ανθρώπων, ανέφερε η αστυνομία του Έσσεξ.

Η βρετανική αστυνομία δήλωσε σήμερα ότι αναζητά δύο αδελφούς από τη Βόρεια Ιρλανδία για τον θάνατο 39 ανθρώπων στο κοντέινερ ενός φορτηγού κοντά στο Λονδίνο, στο Έσσεξ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ρόναν Χιουζ, 40 ετών, και ο αδελφός του Κρίστοφερ, 34, από την κομητεία Άρμαγκ καταζητούνται ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία και διακίνηση ανθρώπων, ανέφερε η αστυνομία του Έσσεξ.

«Το να βρούμε και να μιλήσουμε με τους αδελφούς Χιουζ είναι κρίσιμης σημασίας για την έρευνά μας», δήλωσε ο επικεφαλής αστυνομικός επιθεωρητής Στιούαρτ Χούπερ.

«Στο παρόν στάδιο πιστεύουμε πως βρίσκονται στη Βόρεια Ιρλανδία αλλά έχουν επίσης συνδέσμους στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Αν ξέρετε πού βρίσκονται ή έχετε οποιαδήποτε πληροφορία για το πού βρίσκονται πρέπει να καλέσετε την ομάδα μου».

Χθες Δευτέρα, ο οδηγός του φορτηγού Μόρις Ρόμπινσον εμφανίστηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και ξέπλυμα χρήματος. Σε βάρος του εκκρεμούν επίσης οι κατηγορίες της συνωμοσίας για τη διακίνηση ανθρώπων και της συνωμοσίας για παροχή βοήθειας σε παράνομη μετανάστευση.

Για τα τελευταία αδικήματα, αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, η αστυνομία αναφέρει πως ο οδηγός του φορτηγού συνωμότησε με τον Ρόναν Χιουζ και άλλους, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Η αστυνομία έχει συλλάβει άλλους τρεις ανθρώπους εκτός από τον Ρόμπινσον σε σχέση με τους θανάτους αλλά τους έχει αφήσει ελεύθερους με εγγύηση.

Επίσης, η ιρλανδική αστυνομία έχει συλλάβει έναν άνδρα σε σχέση με την έρευνα.