Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
x

ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, ο δήμος Κιλκίς φωταγώγησε με κόκκινο χρώμα, σύμβολο του άδικου αίματος, το δημαρχείο Κιλκίς.

Τις εκδηλώσεις της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τίμησε χθες ο δήμος Κιλκίς με τη συμμετοχή του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στην δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την κατάθεση στεφάνων στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο από τον ίδιο καθώς και από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλο Θωμαϊδη.

Με την εξόντωση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τα τουρκικά στίφη τέθηκε σε εφαρμογή η τρίτη αιματηρή πράξη των διωγμών, τραγική κορύφωση της οποίας υπήρξε η Μικρασιατική καταστροφή και η έξοδος των εναπομεινάντων Ελλήνων από την πατρογονική Ιωνική Γη. Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι ημέρα πένθους αλλά και απαίτησης για την αναγνώριση των βάναυσων εγκλημάτων από τους θύτες τους επισήμανε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κιλκίς μετά το πέρας των εκδηλώσεων.  Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, ο δήμος Κιλκίς φωταγώγησε με κόκκινο χρώμα, σύμβολο του άδικου αίματος, το δημαρχείο Κιλκίς.      
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ