Skip to main content

Φωτάκης: Η έλευση Tesla σηματοδοτεί έναν νέο τύπο επενδύσεων στη χώρα

Ο αν. υπουργός σημείωσε ότι στελέχη της εταιρείας είπαν πως βασικό κίνητρο για την επιλογή της Ελλάδας ήταν το εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό της.

Η πρόσφατη ίδρυση της Tesla Greece, που καταρχάς θα εστιάσει σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου τύπου επενδύσεων στη χώρα, που βασίζονται στην έρευνα, την καινοτομία και την ένταση γνώσης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης.

Όπως ανέφερε, στην επιτυχία του εγχειρήματος συνέβαλε η αποτελεσματική συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ στόχος της πολιτικής του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας παραμένει η προσέλκυση στην Ελλάδα Τμημάτων R&D εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

«Αποτελεί απτό δείγμα εμπιστοσύνης στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και το οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα μετά τον Αύγουστο του 2018», τονίζει ο κ. Φωτάκης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, και υπογραμμίζει ότι «όπως στελέχη της Tesla έχουν επισημάνει, ένα βασικό κίνητρο για την επιλογή της Ελλάδας ήταν το εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει στη χώρα. Πρόκειται για τους Έλληνες μηχανικούς και τεχνικούς που προέρχονται από τα Ελληνικά δημόσια ΑΕΙ. Το στοιχείο αυτό αποδεικνύει την ποιότητα της εκπαίδευσης και κατάρτισης που αυτά προσφέρουν και που ατυχώς κάποιοι επιμένουν να αγνοούν, στην προσπάθειά τους να τα απαξιώσουν».