Skip to main content

Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζεται η μάχη με το πύρινο μέτωπο στο όρος Πατέρας

Το πρόβλημα με τη φωτιά βρίσκεται πλέον ανάμεσα σε Παλαιοχώρι και Θέα, με το πύρινο μέτωπο να καίει πευκόφυτες περιοχές.

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση αυτή την ώρα στο πύρινο μέτωπο στα Βίλια. Το πρόβλημα με τη φωτιά βρίσκεται πλέον ανάμεσα σε Παλαιοχώρι και Θέα. Είναι δύο από τους οικισμούς που χθες έλαβαν το μήνυμα για εκκένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, τα πρώτα εναέρια μέσα έχουν ήδη ξεκινήσει και επιχειρούν. Πρόκειται για δύο ελικόπτερα. Η φωτιά έκαιγε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και πλέον έχει κατέβει χαμηλά και απέχει περίπου 200-300 μέτρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Προφήτης Ηλίας διατρέχει μεγάλο κίνδυνο καθώς η φωτιά εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη απόσταση καθώς όλη η κορυφογραμμή του βουνού φλέγεται.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη με το θετικό να είναι πως λόγω των ανέμων και των εναερίων μέσων χθες, η φωτιά απομακρύνθηκε από τον οικισμό στα Βίλια και βρίσκεται στη κορυφογραμμή των βουνών.

H πυρκαγιά απειλεί τώρα Παλαιχώρι και Θέα, πευκόφυτες περιοχές με αρκετά σπίτια μέσα στα πεύκα.

Η φωτιά καίει παρθένο δάσος σε δύσβατη περιοχή στην κορυφογραμμή του όρους Πατέρας ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο αλλά πολλές ενεργές εστίες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν εκ νέου για προληπτικούς λόγους τους κατοίκους από τους οικισμούς Παλαιοχώρι και Προφήτης Ηλίας. Στο σημείο επιχειρούν 370 πυροσβέστες, 130 οχήματα της πυροσβεστικής, εννέα πεζοπόρα τμήματα καθώς και 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία. Μεγάλη είναι και η κινητοποίηση από εθελοντές και κατοίκους.

Στη Λαυρεωτική, σύμφωνα με το kathimerini.gr, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.